Android 12 Beta komt naar ook naar deze telefoons

Android 12 Beta komt naar ook naar deze telefoons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De eerste bètaversie van Android 12 is gelanceerd en de eigenaren van Pixeltelefoons kunnen er al mee aan de slag. Dit jaar zijn er ook weer telefoons van andere fabrikanten die al van Android 12 kunnen genieten en een overzicht van deze telefoons vind je hier.

Telefoons die Android 12 Beta krijgen

 • Xiaomi Mi 11 Ultra
 • Xiaomi Mi 11
 • Xiaomi Mi 11i (Mi 11X/Redmi K40 Pro)
 • Xiaomi Mi 11 Pro (China-only)
 • OnePlus 9 Pro
Android 12 Beta komt naar ook naar deze telefoons
 • OnePlus 9
 • OPPO Find X3 Pro
 • iQOO 7 Legend
 • Realme GT
 • Nokia X20
 • ASUS ZenFone 8

Volgens Android Central krijgen een aantal telefoons van Sharp, Tecno, TCL, en ZTE ook toegang tot Android 12 Beta.

Gerelateerde artikelen

Xiaomi en Samsung

Xiaomi heeft hier aangegeven welke Mi-telefoons deel kunnen nemen aan het bètaprogramma en zoals gewoonlijk doet Samsung hier niet aan mee. Deze fabrikant zal later dit jaar enkele van zijn vlaggenschepen toevoegen aan One UI beta.

Android 12 Beta komt naar ook naar deze telefoons

OnePlus en OPPO

OnePlus rolt de bètaversie van Android 12 naar zijn nieuwste vlaggenschepen, de OnePlus 9 en 9 Pro. De bèta is nu beschikbaar en is hier te vinden. OPPO biedt de Android 12-bèta nu al aan voor zijn Find X3 Pro. De fabrikant geeft wel aan dat de build nog niet stabiel genoeg voor dagelijks gebruik. Daarnaast zitten nog niet alle nieuwe functies van Android 12 in de build.

Android 12 Beta komt naar ook naar deze telefoons

Realme en Nokia

Net als vorig jaar heeft Realme maar een telefoon toegevoegd aan het bètaprogramma. Het gaat om de Realme GT en deze telefoon ontvangt vanaf 19 mei de bètaversie van Android 12. Aangezien het apparaat alleen in China wordt verkocht, is het onwaarschijnlijk dat er veel afnemers zullen zijn.

HMD Global voegt zijn Nokia X20 toe aan het Android-bètaprogramma met Android 12. In tegenstelling tot de meeste andere telefoons hierboven, krijgt de X20 deze week nog niet de bètaversie. HMD geeft aan dat de Android 12-bèta "later dit jaar" beschikbaar zal zijn voor het apparaat.

Dat is misschien ietwat teleurstellend maar het is het leuk om te zien dat het merk zich bij het bèta-initiatief aansluit. Het moet Nokia ook helpen om zijn updatebeleid op het vlak van versie-updates aan te scherpen, dat gaf HMD Global al aan.

Android 12 Beta komt naar ook naar deze telefoons

ASUS

ASUS neemt dit jaar deel aan het Android 12-bèta-initiatief, en de nieuwe ZenFone 8 krijgt de eer om als eerste te zijn. Heb je een ZenFone 8, dan kun je je hier inschrijven voor de Android 12-bèta.

Android 12 Beta komt naar ook naar deze telefoons

Wie van jullie gaat aan de slag met Android 12 Beta en op welke telefoon? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk