Android 12 Beta: zo kan je aan de slag met de eerste bètaversie

Android 12 Beta: zo kan je aan de slag met de eerste bètaversie

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft de eerste bètaversie van Android 12 officieel aangekondigd en in dit artikel leggen we je uit hoe je met de nieuwe functies op je Pixel-telefoon aan de slag kan.

Ontwikkeling van Android 12

Na drie grote previews en drie tussentijdse patches is het nu tijd voor de eerste bètaversie. Die software is niet langer bedoeld voor ontwikkelaars, maar voor iedereen die graag aan de slag wil met de nieuwe versie van Android. In deze nieuwe versie vind je tal van verbeteringen en nieuwe functies. Zo bevat Android 12 de grootste ontwerpwijziging in de geschiedenis van Android. Google heeft de hele vormgeving opnieuw vormgegeven, van de kleuren tot de vormen, van licht tot animaties. Google wil ervoor zorgen dat Android 12 expressiever, dynamischer en persoonlijker is dan ooit tevoren. Hoe die nieuwe vormgeving eruit ziet, kun je in dit artikel bekijken en hier vind je de belangrijkste nieuwe functies.

Gerelateerde artikelen

De eerste telefoons kunnen nu aan de slag met Android 12 Beta en dat zijn uiteraard de Pixel-telefoons van Google. Andere telefoons zullen in de komende weken volgen. We zullen dit artikel aanpassen, zodra meer telefoons aan het bètaprogramma worden toegevoegd.

  • Pixel 3 and 3 XL
  • Pixel 3a and 3a XL
  • Pixel 4 and 4 XL
  • Pixel 4a and 4a (5G)
  • Pixel 5
Android 12 Beta: zo kan je aan de slag met de eerste bètaversie

Material You

Meedoen aan het Android 12 bètaprogramma 

Android 12 Beta is bestemd voor degenen die de nieuwste Androidversie willen testen. Dat kan dus ook stabiliteitsproblemen met zich mee brengen. Google raad je dan ook aan om de laatste bekende Pixel-problemen van tevoren te controleren voordat je je inschrijft voor de Android-bèta.

Nu dat gezegd is, kunnen degenen die wel van een gokje wagen, zich aanmelden voor Android 12 Beta. Dat is ontzettend eenvoudig, want je kan je via deze pagina inschrijven. Dat kan overigens alleen als je een geschikte telefoon hebt die je op je Google-account hebt geactiveerd. Vervolgens kun je via Instellingen > Systeemupdate controleren op nieuwe updates.

Wie van jullie heeft de Android 12 Beta al geïnstalleerd op zijn of haar Pixel? Wat zijn jullie eerste indrukken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk