Android 12 Beta 4.1 gelanceerd, wat is nieuw?

Android 12 Beta 4.1 gelanceerd, wat is nieuw?

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De vierde bètaversie van Android 12 heeft nog een nieuwe patch met bugfixes gekregen. Er is onder meer een oplossing voor meldingenbanners die niet verschenen en problemen met VPN-netwerken zijn verholpen. Dit zijn alle verholpen fouten.

Android 12 Beta 4.1

Het Android-team heeft in de laatste rechte lijn naar de stabiele Android 12-update nog een patch uitgerold die een einde moet maken aan een aantal ernstige fouten in de vierde bètaversie. Gebruikers kregen geen pop-up banners met meldingen te zien, bijvoorbeeld wanneer ze een bericht kregen. Daarnaast kreeg je via VPN geen internettoegang.

De update wordt nu uitgerold en is al beschikbaar op onze telefoons die de Android 12 Beta draaien. Hij neemt 6,71 MB in beslag. De volledige release notes van de update kan je hier vinden, of bekijk het overzicht hieronder.

Opgeloste problemen
  • Er is een fout verholpen die sommige toestellen van gebruikers in een bootloop bracht na het herstarten. (fout #193789343)
  • Er is een oplossing voor een fout waarbij heads-up-meldingen soms niet werden weergegeven. Gebruikers moesten dus op het scherm omlaag vegen op hun telefoon om de meldingen te zien. fout (#196264672
  • Er is een fout opgelost waarbij de volumebediening soms niet werkte tijdens het casten (fout #196528545)
  • Er is een oplossing voor een fout waarbij ontgrendelen via gezichtsherkenning niet werkte op sommige apparaten. (fout #189819846)  
  • Er is een fout verholpen waarbij gebruikers de Apparaten in de buurt-toestemming niet konden verlenen aan de telefoon-app in de instellingen. Gebruikers die de hele tijd crashes ervaren in de telefoon-app terwijl ze met bluetooth-bellen kunnen nu de benodigde rechten verlenen. Houdt daarvoor de Telefoon-app ingedrukt, druk op het 'i'-icoontje, kies Rechten en Apparaten in de buurt. (fout #196325588)  
  • Er is een oplossing voort telefoons die niet via VPN met het internet konden verbinden. (fout#196237480))  

Android 12-tijdlijn

Google brengt bijna altijd preview- en bètaversies van een nieuwe Android-versie. Dit jaar is dat ook weer het geval en hieronder zie je de data ze zijn uitgebracht.

Android 12 Beta 4.1 gelanceerd, wat is nieuw?

Android 12 Beta 4.1 installeren

De vierde bètaversie van Android 12 is nu beschikbaar voor Pixel-telefoons en in dit artikel leggen we je uit hoe je met de nieuwe functies op je Pixel-telefoon aan de slag kan. Heb jij de derde Beta al op je telefoon, dan zou je de tweede versie gewoon als een Over The Air (OTA)-update moeten ontvangen. Dit jaar zijn er ook weer telefoons van andere fabrikanten die al van Android 12 kunnen genieten en een overzicht van deze telefoons vind je hier.

Meer informatie over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Bekijk ook de uitgebreide video met de nieuwe mogelijkheden in Android 12. Je kan de video hier op Instagram bekijken.

Android 12 Easter Egg

Android 12 Easter Egg

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk