Android 12 gaat eindelijk dit screenshotprobleem in Google Foto's oplossen

Android 12 gaat eindelijk dit screenshotprobleem in Google Foto's oplossen

DCIM staat voor ‘digital camera images’ en kun je zien als de standaardmap waarin de smartphonecamera automatisch foto’s in opslaat. Een aantal telefoons gebruikt deze map ook voor het opslaan van screenshots en Android 12 gaat hier nu orde op zaken stellen.

DCIM en Pictures

Android heeft standaard twee mappen waar foto's en video's in worden opgeslagen, DCIM en Pictures. In Pictures komt je bestanden die je met apps hebt gemaakt zoals Twitter os Reddit. Je vindt hier ook een submap Screenshots waar je de schermafbeeldingen kunt terugvinden. De DCIM-map bevat alle foto's en video's die je met je telefoon gemaakt hebt. Vervolgens scannen apps als Google Foto's, Dropbox en OneDrive de DCIM-map op nieuwe bestanden die ze dan synchroniseren in de cloud.

Android 12 gaat eindelijk dit screenshotprobleem in Google Foto's oplossen
De map Pictures

Screenshots in DCIM

Nu wil het geval dat een aantal smartphones in de map DCIM ook screenshots bewaren. Voorbeelden zijn Samsung-, Xiaomi-, OPPO- en Realme-telefoons. Dat betekent dus, als je cloudsync aan hebt staan, dat de screenshots ook naar Google Foto's, Dropbox en OneDrive worden geüpload. Je zal dus telkens de screenshots weer op twee plekken moeten verwijderd, en dat is een vervelend klusje.

Google gaat dit probleem gelukkig oplossen, zo blijkt uit Android 12-documentatie voor ontwikkelaars, zegt XDA. Dit document zou Samsung dwingen om schermafbeeldingen op te slaan in de Pictures-map, waardoor de bestanden niet onnodig in de cloud gesynchroniseerd worden. Helaas is deze documentatie nog niet definitief, Google kan besluiten er nog iets aan te wijzigen. We hopen dat Google dit niet doet, en het document met de stabiele versie van Android 12 definitief maakt.

Vanaf 1 juni gaat Google niet langer gratis en ongelimiteerd back-ups in Google Foto's aanbieden. Je hebt dus nog een week de tijd om al je screenshots te verwijderen. Redacteur Sebastien geeft je alvast een aantal tips hierover.

Google Foto's
Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer