Android 11 laat je zonder wachtwoord inloggen met versleutelde tokens

Android 11 laat je zonder wachtwoord inloggen met versleutelde tokens

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Block Store

Een sterk en uniek wachtwoord hebben en gebruikmaken van tweestapsverificatie is erg belangrijk, maar tegelijk is inloggen een erg tijdrovend proces als je overschakelt naar een nieuwe telefoon. Je moet in elke app inloggen en hoewel Smart Lock al een klein verschil maakt, grijpen veel mensen terug naar een wachtwoordbeheerder zoals Lastpass. In een nieuwe video heeft Google nu een nieuwe inlogmethode voor Android 11 voorgesteld die razendsnel en veilig is.

Androids nieuwe Block Store is een nieuw systeem waarbij apps die je gebruikt een token opslaan die anoniem is en beveiligd is met encryptie. Al die tokens maken deel uit van de back-up van je Google-account en als je op een nieuwe telefoon inlogt, dienen ze als sleutels op een slot. Elke app heeft zijn eigen sleutel die je gewoon inlogt zonder eerst een inlogscherm te tonen of je vraagt voor bevestiging. Belangrijk is dat elke app enkel zijn eigen sleutels herkent.

Screenshot van Zone Launcher

Ondersteuning voor apps

Het sterke aspect aan de Block Store is dat gebruikers geen toestemming hoeven te geven om van het slimme en veilige inlogsysteem te genieten. Het grootste nadeel is dan weer dat ontwikkelaars aan de slag moeten met de nieuwe Block Store-api die ze kunnen gebruiken om het tokensysteem te implementeren in hun apps. Apps moeten dus eerst ondersteuning krijgen voor het systeem en het vraagt dus om een inspanning.

Ontdek meer over de Block Store in onderstaande video. Wat denk jij van het concept? Stoor jij je ook aan het lange installatieproces van een nieuwe telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk