Samsung legt uitrol Android 11-update voor de Galaxy S10-serie stil

Samsung legt uitrol Android 11-update voor de Galaxy S10-serie stil

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung heeft de uitrol van Android 11 voor de Galaxy S10-serie stilgelegd. De firmware is niet meer beschikbaar via Smart Switch.

Android 11-update stilgelegd

Samsung is half januari begonnen met de uitrol van One UI 3 voor de Samsung Galaxy S10e, de Samsung Galaxy S10 en de Samsung Galaxy S10 Plus. Nu heeft Samsung de uitrol stopgezet en de software van de update-servers gehaald. De update kan dus niet meer gedownload worden. Heb je de update al geïnstalleerd op je S10? Dan veranderd er verder niets. Heb je een Galaxy S10 Lite? Dan hoef je je geen zorgen te maken. De Android 11-update voor dit toestel is gebaseerd op andere firmware.

Gerelateerde artikelen

Het is niet helemaal duidelijk waarom Samsung de uitrol van de Android 11-update heeft stilgelegd. Wel zijn er klachten over de camera die niet altijd even scherpe foto's meer maakt. GalaxyClub kwam deze klachten ook op het XDA-forum tegen. Daar worden ook problemen met een hoger energieverbruik en minder vloeiende animaties gemeld. Tipgever Dave stuurde onderstaande foto's in waarop duidelijk te zien is dat het scherpstellen niet goed gaat:

Samsung legt uitrol Android 11-update voor de Galaxy S10-serie stil Samsung legt uitrol Android 11-update voor de Galaxy S10-serie stil

Gerelateerde artikelen

En nu?

Nu is het wachten op Samsung om de fouten in de software op te lossen. Als dit gebeurd is, zal het bedrijf de uitrol weer voortzetten en via zijn servers weer beschikbaar stellen. Tot die tijd kun je als S10-bezitter dus hinder ondervinden van de hierboven beschreven problemen. Zodra de problemen opgelost zijn en de uitrol weer van start gaat, kun je deze opnieuw installeren. Als het zover is, lees je dat op Androidworld.

Heb jij Android 11 al geïnstalleerd op je S10, S10 Plus of S10e en heb je ook last van de problemen? Laat het ons weten in de reacties.

Bedankt voor de tip, Henk, Dave!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk