Android 11 Beta 2 gelanceerd: wat is er nieuw?

Android 11 Beta 2 gelanceerd: wat is er nieuw?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 11 Beta 2

Na een reeks preview-versies en de eerste Beta in juni, zijn we nu aanbeland bij de tweede Beta. De previews zijn bestemd voor ontwikkelaars omdat de software nog niet stabiel genoeg is om als daily driver te gebruiken. De bètaversies zijn al een stuk stabieler en kunnen ook door een groter publiek met geschikte telefoons getest worden. Welke telefoons dat zijn, lees je hier. Ook de tweede update kan door dit publiek nu gedownload en getest worden. We bespreken hier wat er nieuw is.

Android 11 Beta

Platform Stability

Deze nieuwe bètaversie is al een stuk stabieler dan voorgaande versie en het brengt ons ook dichter bij de definitieve versie. Dat komt omdat Google Platform Stability eraan heeft toegevoegd. Dat betekent dat nu vaststaat hoe Android 11 omgaat met apps. Met deze definitieve codes kunnen ontwikkelaars hun apps nu helemaal klaarmaken voordat de stabiele versie van Android 11 uitkomt.

Google moedigt dan ook alle app- en game-ontwikkelaars aan om hun laatste compatibiliteitstests te starten en updates uit te brengen vóór de definitieve release.

Mediabediening in snelle instellingen

Er zijn verder geen noemenswaardige wijzigingen aan deze tweede bètaversie toegevoegd behalve dat de mediabediening in de snelle instellingen nu standaard geactiveerd is. In de eerste bètaversie moest je deze nog zelf aanzetten. Met deze mediabediening kun je, als je vanuit het startscherm naar beneden veegt, mediaknoppen bedienen. Met deze knoppen kun je laten bladeren door afspeellijsten of muziek pauzeren. Meer over deze nieuwe mediabediening lees je hier.

Alle andere nieuwe mogelijkheden van Android 11, zoals de bubbels, de smarthomebediening en app-suggesties, kun je in dit artikel bekijken.

Android 11 - mediabediening in snelle instellingen

Android 11-tijdlijn

In de tijdlijn hieronder zie je dat we in de periode van Platform Stability zijn aanbeland. In het derde kwartaal zal Google de definitieve versie van Android 11 lanceren. Dan is het aan de smartphonefabrikanten om hun telefoons te voorzien van deze nieuwe Androidversie.

Android 11 nieuwe tijdlijn

Android 11-tijdlijn

- 19 februari 2020: Android 11 Developer Preview 1

- 4 maart 2020: Android 11 Developer Preview 1.1

- 19 maart 2020: Android 11 Developer Preview 2

- 2 april 2020: Android 11 Developer Preview 2.1

- 24 april 2020: Android 11 Developer Preview 3

- 6 mei 2020: Android 11 Developer Preview 4

- 10 juni 2020: Android 11 eerste bèta

- 8 juli 2020: Android 11 tweede bèta

- juli -> augustus 2020: Android 11 derde bèta (release candidate)

- derde kwartaal 2020: lancering stabiele versie van Android 11

Welke verbeteringen spreken jouw het meeste aan in deze eerste Android 11 Beta? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk