Waar is het nieuwe powermenu van Android 11 in Samsungs One UI 3.0?

Waar is het nieuwe powermenu van Android 11 in Samsungs One UI 3.0?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 11 beschikt over een aantal leuke nieuwe functies waaronder het powermenu waarmee je onder andere je smarthome-apparaten kunt bedienen. Dit menu is niet in One UI 3.0 aanwezig. Gaat Samsung het nog toevoegen?

Nieuwe powermenu in Android 11

Het powermenu is een scherm dat je te zien krijgt als je de aan/uit-knop lang ingedrukt houdt op een Pixeltelefoon. Dit menu neemt het hele scherm van de Pixel in beslag en voegt daar een aantal nieuwe knoppen of snelkoppelingen aan toe. Met deze knoppen kun je bijvoorbeeld de slimme lampen die je aan de Google Home-app gekoppeld hebt heel snel aan- of uitzetten. Handig als je voor het slapen gaan snel de verlichting uit wil zetten zonder daarvoor een spraakcommando of app te hoeven gebruiken. Daarnaast kun je je smarthome-apparaten vanaf je vergrendelscherm bedienen. In een aantal landen kun je via dit menu ook snel een creditcard selecteren om een contactloze betaling te doen. Bekijk een overzicht van alle mogelijkheden van het nieuwe powermenu in Android 11.

Gerelateerde artikelen

Waar is het nieuwe powermenu van Android 11 in Samsungs One UI 3.0?

Het nieuwe powermenu in Android 11

Geen powermenu in Samsungs One UI 3.0

Nu veel Galaxy-telefoons door Samsung in een rap tempo voorzien worden van Android 11, maken steeds meer mensen gebruik van de nieuwe software. Ook ondergetekende heeft One UI 3.0 op de Galaxy Note 20 Ultra geïnstalleerd en ik ging meteen op zoek naar mijn favoriete Android 11-functie, het nieuwe powermenu. Tot mijn verbazing was het menu nergens te bekennen en ik ben niet de enige die de optie mist. Via de instellingen > Geavanceerde functies > Zijtoets kom je namelijk de gebruikelijke opties tegen.

Waar is het nieuwe powermenu van Android 11 in Samsungs One UI 3.0?

Ik ben meteen op onderzoek uitgegaan en kwam alleen dit bericht op Reddit tegen. Hier vraagt een Samsung-gebruiker aan de helpdesk van Samsung of het powermenu naar One UI komt en de helpdeskmedewerker bevestigde dit. Nu staan dit soort medewerkers niet per se bekend om hun correcte informatie dus heb ik de vraag voorgelegd aan Samsung Nederland. Zodra ik een reactie krijg, zal ik dit artikel aanpassen.

Is er een alternatief voor het powermenu?

Ja, die is er en daarom denk ik dat Samsung het powermenu van Google niet over gaat nemen. Samsung heeft namelijk al een vergelijkbaar menu in het 'Quick panel' en dat heet Apparaten (voorheen het SmartThings-paneel). Vanuit dit scherm kun je apparaten toevoegen in de SmartThings-app en vervolgens kun je die apparaten bedienen vanuit het notificatiepaneel. Er is alleen geen koppeling met de aan/uit-knop en de optie is niet vanaf het vergrendelscherm te bereiken. Je gebruikt daarnaast de SmartThings-app in plaats van de Google Home-app om de apparaten te selecteren.

Heb je een Samsung-apparaat en de Android 11-update ontvangen? Dan zul je het voorlopig dus zonder Android 11-powermenu moeten stellen. Zoals aangegeven zal ik dit artikel aanpassen zodra Samsung een reactie geeft. Wat vind jij van deze beslissing en het alternatief? Mis je het powermenu? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Waar is het nieuwe powermenu van Android 11 in Samsungs One UI 3.0?
SmartThings

SmartThings

SmartThings geeft je inzicht in je smarthome-apparaten, helpt je in het huishouden en je ervaringen verbeteren, zowel binnen- als buitenshuis. ..
Google Home

Google Home

De Google Home-app is een verzamelplek voor het instellen, beheren en bedienen van hardware als de Google Home, Chromecast en Chromecast Audio. Maar de app kan ook a ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk