Android 11: Nearby Sharing-functie duikt op in video van Google

Android 11: Nearby Sharing-functie duikt op in video van Google

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nearby Sharing

Wie op een iPhone vlot bestanden wil delen met een vriend in de buurt gebruikt AirDrop, maar op Android-telefoons heb je al jarenlang Android Beam dat gebruikmaakt van NFC. Toch is Android Beam al wel even aan verfrissing toe en een nieuwe, efficiëntere deelfunctie is op Android wel gewenst. Omdat Google voor lange tijd niets met iets nieuw is gekomen hebben drie Chinese merken al zelf de handen in elkaar geslagen om een deelfunctie te ontwikkelen.

Sinds vorig jaar begint er toch wat te bewegen, want in Android 10 raakte meer bekend over Fast Sharing. Dat is een nieuwe deelfunctie die van wifi gebruikmaakt om snel bestanden te delen tussen personen. Fast Sharing haalde net als de meldingen-Bubbles die stabiele versie van Android 10 niet en Google zette het idee even in de koelkast. Ondertussen raakte begin dit jaar bekend dat er toch weer leven in het project zit, want de functie is nu herdoopt tot Nearby Sharing. Al viel nadien weer een stilte. Tot nu.

Gelekt in video

Google bespreekt de verschillende functies van Android 11 in een videoreeks op YouTube en daaruit raakte eerder al bekend dat Google het makkelijker maakt om in te loggen in apps aan de hand van tokens. In de video 'Conversation notifications: New features & best practices' is nu een beeld ontdekt waarin we een nieuw deelmenu zien. Onder een afbeelding staat de knop 'Copy' waarmee je de afbeelding kopieert naar het klembord, maar er is ook 'Nearby'-knop.

Beeld van de functie

Het beeld uit de video van Google

Voorlopig ontbreken nog alle details over Nearby Sharing en het is niet bekend wanneer we de nieuwe functie te zien krijgen. We hebben voorlopig slechts de eerste bètaversie van Android 11 te zien gekregen en we verwachten nog meer nieuwigheden in volgende testversies alvorens de stabiele update klaar is.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk