Android 11 heeft nieuw meldingenlogboek voor geschiedenis meldingen

Android 11 heeft nieuw meldingenlogboek voor geschiedenis meldingen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Meldingenlogboek

Heb je telefoon die over een pure Android-ervaring beschikt, ook wel bekend als stock Android? Dan is de kans groot dat je de mogelijkheid hebt om vanuit de instellingen een geschiedenis van je oude meldingen te bekijken. Het gebeurt namelijk wel vaker dat je door nutteloze meldingen heen veegt om dan per ongeluk een belangrijk bericht weg te vegen. In het ergste geval heb je niet eens gezien tot welke app de melding behoorde.

De eerste ontwikkelaarsversie van Android 11 die Google als verrassing uitrolde, maakt het makkelijker dan ooit om het meldingenlogboek te bekijken. Je krijgt ze namelijk op precies dezelfde wijze te zien als wanneer je ze voor het eerst ontvangt, dat weet 9To5Google. Google werkt ook nog aan een aparte sectie voor recente meldingen, maar die werkt voorlopig nog niet in deze eerste ontwikkelaarsversie. Onder de recente meldingen vind je normaal gezien het gewone chronologische overzicht.

Respectievelijk het nieuwe en oude meldingenlogboek

Het meldingenlogboek bekijken, werkt nog op dezelfde manier als voorheen, als je over een telefoon met stock Android beschikt. Voeg aan je startscherm een widget toe van 'Instellingen' en kies 'Meldingenlogboek', en vervolgens heb je een onmiddellijke toegang tot je oude meldingen.

Beeld van de nieuwe functie

Beschikbaarheid

Net zoals dat met elke nieuwe instabiele release van een Android-versie gaat, weten we nooit zeker of een nieuwe functie de stabiele versie zal halen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Bubbles die alvast te zien waren in de vroege versies van Android 10 om dan de stabiele versie niet te halen.

Vervolgens kwamen Bubbles in Android 11 terug als één van de speerpunten van de nieuwe Android-versie. Het lijkt erop dat meldingen en de weergave ervan een belangrijk onderdeel zijn van Android 11, dus het lijkt niet ondenkbaar dat het meldingenlogboek ook de stabiele versie haalt.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk