Android 11 Go Edition officieel: dit zijn alle verbeteringen

Android 11 Go Edition officieel: dit zijn alle verbeteringen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 11 Go Edition

Google brengt sinds 2018 een aangepaste variant van Android uit. Deze aangepaste Android-versie is bestemd voor telefoons met minder krachtige specificaties. Telkens als Google een nieuwe Android-versie voor reguliere telefoons uitbrengt, volgt er ook een Go-editie en ditmaal is dat Android 11 Go Edition. Dat meldt Google via zijn blog.

Apps starten sneller

Android 11 Go Edition is bestemd voor telefoons met maximaal 2 GB werkgeheugen. De voorganger bood nog ondersteuning tot 1,5 GB. Hierdoor is er 270 MB extra werkgeheugen beschikbaar om meer apps op de achtergrond te kunnen laten draaien. Dat zijn volgens Google drie tot vier apps. Daarnaast starten apps 20 procent sneller op dan zijn voorganger, Android 10 Go Edition. Deze versie neemt ook een aantal functies uit Android 11 over, zoals de speciaal ingerichte ruimte in het in het notificatiescherm voor gesprekken uit chat-apps. Op deze manier kun je volgens Google sneller reageren op berichten omdat alles overzichtelijker wordt weergegeven.

Privacy en beveiliging 

Google heeft ook aan privacy en beveiliging gedacht. Android Go-telefoons kunnen rekenen op dezelfde mogelijkheden op dit gebied als elke andere Android-telefoon. Zo is er de eenmalige toestemming voor locatie, microfoon en camera toegevoegd. Verleende toestemmingen voor apps worden automatisch verwijderd als deze geruime tijd niet zijn gebruikt.

Android 11 Go Edition - privacy en beveiliging

Tik op het gif'je om deze af te spelen

Android 11 Go Edition komt tevens met optimalisaties voor grotere schermen. De telefoons kunnen met deze versie gebruik maken van de op gebaren gebaseerde navigatie. Daarnaast is er de mogelijkheid om gevoelige bestanden in de beveiligde map in Files by Google te plaatsen. Deze map is met een pincode beveiligd zijn.

Android 11 Go Edition

Beschikbaarheid

Android 11 Go Edition komt vanaf volgende maand beschikbaar voor Android Go-telefoons. Een vereiste is dus een telefoon met maximaal 2 GB werkgeheugen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Go? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Files by Google

Files by Google

Files by Google: je telefoon opschonen was in eerste instantie een bestandsbeheerder en opschoon-app speciaal voor Android Go-telefoons. Deze telefoons dra ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk