Google test double-tap functies voor Pixel 3 en 4 in Android 11

Google test double-tap functies voor Pixel 3 en 4 in Android 11

Google Pixel 3 en 4

In de eerste Developer Preview van Android 11 introduceerde Google de ‘Columbus’-functie voor de Pixel 3 en Pixel 4. Columbus biedt de mogelijkheid om één of meerdere keren op de achterkant van de telefoon te tikken, om zo een specifieke functie te activeren. Met de introductie van de eerste Developer Preview van Android 11 bleef het beperkt tot het activeren van de Google Assistant – een actie die je normaliter uit kan voeren met de ‘Hey Google’ of Active Edge-functionaliteit. Google lijkt druk bezig te zijn met Columbus en introduceerde bij de komst van de tweede Developer Preview de mogelijkheid om screenshots te nemen, of het scherm met recente apps te openen.

Naast de introductie van twee nieuwe functionaliteiten, heeft Google de sensitiviteit van de functie aangepast. Bij de introductie van de functie in de eerste Developer Preview, werd de functie al snel per ongeluk geactiveerd. Ditmaal wordt de functie niet geactiveerd zodra het scherm is uitgeschakeld, het vergrendelingsscherm zichtbaar is of als de camera-app geopend is. Het opvallende is dat er zelfs geen hardware aan te pas komt: enkel de accelerometer en gyroscoop worden gebruikt. Daarmee zou de functie dus geschikt zijn voor elke telefoon. Het is onbekend of de functionaliteit beperkt zal blijven tot de Google Pixel 3 (XL) en Pixel 4 (XL), zoals eerder is gesuggereerd.

Handige gebaren

Google introduceerde op de Pixel 2 (XL) voor het eerst de Active Edge-functionaliteit. Daarmee was het mogelijk om apps te activeren door in de telefoon te knijpen. Het nadeel van zo’n functie, is dat er specifieke hardware voor nodig is. Columbus gaat dat tegen door sensoren te gebruiken die in de meeste smartphones aanwezig zijn. Let wel, momenteel is deze functie niet direct te gebruiken in de tweede Developer Preview van Android 11. Toch is de kans groot dat we in Android 11 meer zullen zien van de functie: sinds de eerste bèta zijn er flinke verbeteringen doorgevoerd. Onbekend blijft hoe Google de functie in zijn definitieve vorm zou gieten.

Nieuwe functies van Android 11

Het schema voor de Developer Preview (en Bèta) updates van de komende maanden

Bij de eerste Developer Preview, was er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de camera-app te openen. Wordt het daarmee een nieuwe ‘twee keer je aan-/uitknop’ indrukken om een actie uit te voeren? Vermoedelijk zullen latere Android 11 Developer Preview-updates daar een antwoord op kunnen geven. Een derde Android 11 Developer Preview wordt in april verwacht, terwijl de eerste Bèta-update voor eindgebruikers in mei wordt verwacht. Het is onbekend of de updates vertraging oplopen door de komst van het coronavirus; vrijdagavond werd bekendgemaakt dat Google I/O 2020 niet door zal gaan. Wat vind jij van de functie? Laat het weten in de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties