Deze app brengt double-tap functie van iOS 14 en Android 11 naar bijna elke telefoon

Deze app brengt double-tap functie van iOS 14 en Android 11 naar bijna elke telefoon

Google double-tap functies

Google werkt in Android 11 aan een nieuwe functie genaamd double-tap voor de Pixel 3 en Pixel 4. Deze functie heeft de codenaam ‘Columbus’ en laat eigenaren van deze Pixel-telefoons één of meerdere keren op de achterkant van de telefoon tikken, om zo een specifieke functie te activeren. Apple heeft in iOS 14 al een soortgelijke functie aangekondigd. Apple noemt het ‘Tik op achterkant’ en het werkt al op de iPhone X en nieuwe iPhones met iOS 14.

In de eerste Developer Preview van Android 11 bleef het beperkt tot het activeren van de Google Assistant. Ook werden het openen van de camera-app en het bedienen van muziek en meer eraan toegevoegd. In de tweede Developer Preview kwam Google met het nemen van screenshots en het openen van het scherm met recente apps. Ondertussen was de functie verborgen en kon je er geen gebruik van maken. In de bèta's van Android 11 verdween double-tap zelfs.

Tap, Tap

Double-tap functie gebruiken via een app

Nu heeft een XDA-forumlid de double-tap functie aan de praat gekregen via een zelfgemaakte app. De app heet Tap, Tap en is geschikt voor ARMv8-apparaten met Android 7.0 Nougat en hoger. In de video's hieronder zie je ook de app werkt op een Pixel 4 en een OnePlus 7T Pro.

Tap, Tap gebruikt dezelfde machine learning-algoritmen die Google heeft gebruikt voor de double tap-functie op de achterkant van de Pixel 3 XL, Pixel 4 en Pixel 4 XL. Daarbij worden de accelerometer en de gyroscoop in de telefoons gebruikt. Dat betekent dat het het beste werkt op één van deze drie telefoons of een apparaat met vergelijkbare afmetingen en bouw. Een cover op een telefoon kan de werking ook al beïnvloeden. XDA heeft de app ook werkend gekregen op andere telefoons zoals de ASUS ROG Phone 3 en Huawei P40 Pro.

Tap, Tap downloaden

De Tap, Tap-app is als apk beschikbaar in dit draadje op het forum van XDA. Ik zal de app de komende tijd gaan proberen en je kan een uitgebreide review binnenkort verwachten.

Tap, Tap

Lees meer over:
Android 11

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties