Android 11: Google bevriest achtergrond-apps als accubesparing

Android 11: Google bevriest achtergrond-apps als accubesparing

Apps bevriezen

Naarmate telefoons ouder worden, merk je dat de accuprestaties achteruit gaan. Dat is in het bijzonder merkbaar op telefoons zoals Pixel 3 XL die sowieso al een vrij kleine accucapaciteit hebben. Google heeft nu voor Pixels met Android 11 een nieuwe functie gelanceerd die je achtergrond-apps bevriest zodat je telefoon minder verbruikt. Bevroren apps gebruiken namelijk geen CPU-cycli en achtergrond-apps die niet goed werken, hebben dus minder impact op je accu. Als je de apps in kwestie vervolgens opent in Recente apps, duurt het wel wat langer om zo'n bevroren app weer te openen.

De functie werd als eerste ontdekt door een gebruiker op Reddit en ze maakt deel uit van de ontwikkelaarsopties. Zoek naar de functie 'Uitvoering opschorten voor gecashte apps'. Je zal merken dat 'Apparaatstandaard' actief is, maar je kan er dus voor kiezen om de functie manueel in- of uit te schakelen. Heb je last van minder goede accuprestaties, dan zet je de optie beter aan. Stoort het je daarentegen dat het multitasken met verschillende apps eerder traag werkt dan zet je de functie uit.

Krap werkgeheugen

Opvallend is dat het bericht op Reddit eerder geschreven was als een tip om het bevriezen van achtergrond-apps uit te zetten en zo het multistasken te verbeteren. De Pixel 3 komt namelijk met 4 GB RAM, en dat is naar hedendaagse normen geen genereuze portie aan werkgeheugen. We zien het vandaag vooral bij telefoons uit het lage middensegment, want de meeste krachtigere apparaten hebben minstens 6 GB RAM. Google bracht zelf zijn Pixel 5 met 8 GB RAM op de markt nadat de Pixel 4a en Pixel 4-reeks al met 6 GB verschenen.

Lees meer over:
Android 11

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties