Android 11 Beta: zo activeer je de dynamische app-suggesties

Android 11 Beta: zo activeer je de dynamische app-suggesties

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 11 Beta

Google heeft Android 11 Beta aangekondigd en in deze nieuwe Androidversie komen we veel nieuwe functies tegen zoals de chat-bubbels, smarthomebediening, mediabediening in de snelle instellingen en app-suggesties . Deze app-suggesties zijn speciaal gemaakt voor de Pixel-telefoons en Android One-toestellen die de Pixel Launcher gebruiken. Zodra je de Android 11 Beta hebt geïnstalleerd, zul je onderstaande melding te zien krijgen. Heb je op 'Nee' getikt of de melding weggeveegd. Dan kun je de app-suggesties alsnog aanzetten. Wij leggen uit waar je dit doet.

Android 11 App-suggesties

App-suggesties in Android 11 Beta

App-suggesties in de Pixel Launcher

De app-suggesties vervangen de rij met app-icoontjes onderin het scherm. Je kan vanuit deze plek dus niet meer de telefoon-app of berichten-app openen tenzij je deze apps vaak gebruikt. Google voorspelt namelijk op basis van je dagelijkse routines en meest gebruikte apps welke app je op welk moment van de dag gaat gebruiken. Deze apps worden vervolgens in het applicatiedock onderaan je startscherm geplaatst en zijn makkelijk te herkennen aan de gekleurde cirkel. De rij met apps die hier stonden, worden naar het startscherm verplaatst.

De app-suggesties zijn ook te vergelijken met de app-suggesties in de bovenste rij in de applade. Met de toevoeging ervan op het startscherm zou je eigenlijk nooit mis moeten grijpen.

App-suggesties in de Pixel Launcher

App-suggesties inschakelen

Het homescreen of startscherm lang ingedrukt houden betekent op vele Androidtoestellen, het openen van een menu waar je wallpapers kunt instellen, widgets kunt toevoegen en nog wat startscherminstellingen kunt aanpassen. Hier ga je van start.

1. Houd het startscherm lang ingedrukt

2. Tik vervolgens op 'Instellingen start'

3. Tik op 'Suggesties'

4. Geef hier aan of je de suggesties op het homescreen (startscherm) wilt tonen

Hier kun je ook meteen aangeven of je de eerder genoemde app-suggesties in de bovenste rij in de applade wilt weergeven. Uiteraard is het nog altijd mogelijk om zelf een app in het applicatiedock te plaatsen. Die app kun je dan herkennen aan het ontbreken van de gekleurde cirkel rondom het icoontje.

App-suggesties in de Pixel Launcher

Het wil overigens niet zeggen dat de app-suggesties uiteindelijk ook in de definitieve Android 11-versie te zien zullen zijn. Google kan altijd nog besluiten om nieuwe functies niet te implementeren, zoals we dat eerder ook bij de chat-bubbels in Android 10 zagen.

Je leest in dit artikel alles over de nieuwe functies van Android 11 Beta en je kan hier terecht voor instructies om Android 11 Beta op je telefoon te installeren.

Pixel Launcher

Pixel Launcher

De exclusieve Pixel Launcher is onder andere op Pixel- en Android One-apparaten te vinden. ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk