Android 11 Beta 1.5 gelanceerd, wat is nieuw?

Android 11 Beta 1.5 gelanceerd, wat is nieuw?

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 11 Beta 1.5

Vorige week lanceerde Google de eerste bètaversie van Android 11. Deze bètaversie kan op meerdere telefoons buiten de Pixel om geïnstalleerd worden en dat betekent dat een grotere groep deze software kan testen. Deze groep is inmiddels ook al tegen wat problemen aangelopen, waaronder het niet contactloos kunnen betalen met Google Pay. Google heeft dit probleem en een aantal kleinere meteen opgelost in Android 11 Beta 1.5. Deze bètaversie wordt nu via een OTA-update aangeboden aan de telefoons die aan het bètaprogramma meedoen.

> Alles over de nieuwe functies in de eerste Android 11 Beta

Android 11 Beta

In de release notes van deze versie legt Google in detail uit wat er precies opgelost is:

Uiteraard is de oplossing voor het niet contactloos kunnen betalen via Google Pay-probleem de grootste verbetering in deze update. In Nederland wordt dit betaalsysteem nog niet aangeboden maar onze zuiderburen maken er al wel een aantal jaar gebruik van.

Screenshot van Android 11 Beta 1.5

Android 11 Beta 1.5 downloaden

Android 11 Beta 1.5 OTA (RPB1.200504.020) wordt nu naar Pixel-telefoons uitgerold. Je kan de update ook handmatig op deze telefoons flashen of de de Android Flash Tool hiervoor gebruiken. Je vindt de benodigde downloads hier.

In dit artikel leggen we je uit hoe jij aan de slag kan met de eerste Android 11 Beta. Zo kun je de nieuwste functies van Android 11 testen. Wel zul je mogelijk tegen problemen aan kunnen lopen zoals niet (goed) werkende apps. Dat hoort bij het testen van bètasoftware.

Android 11-tijdlijn

Android 11 is nu dus beschikbaar voor een grotere groep gebruikers met de eerste bèta. De volgende twee bètaversies volgen ergens in juli. In het derde kwartaal kunnen we de stabiele versie verwachten. Dan begint ook de wedloop van fabrikanten om Android 11 uit te brengen voor hun telefoons. Bekijk hieronder de tijdlijn van Android 11 voor meer informatie.

Wie van jullie heeft de Android 11 Beta al geïnstalleerd? Wat zijn jullie ervaringen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Android 11 nieuwe tijdlijn

Android 11-tijdlijn

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk