Nokia start uitrol Android 10 voor de Nokia 8.1

Nokia start uitrol Android 10 voor de Nokia 8.1

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Nokia 8.1 Android 10

Chief product officer bij HMD Global, Juho Sarvikas, laat via Twitter weten dat HMD begonnen is met de uitrol van Android 10 naar de Nokia 8.1. Deze telefoon werd in december van 2018 aangekondigd en zal als eerste Nokia-telefoon voorzien worden van de nieuwste Android-versie. Hiermij houdt het bedrijf zich aan zijn updateplanning voor wat betreft Android 10.

Nokia 8.1 uitrol Android 10

Android 10 voor de Nokia 8 komt met vele nieuwe functies zoals een systeembreed donker thema dat met een donkere weergave komt die gemaakt is voor energiezuinige OLED-schermen. Vele Google-apps hebben inmiddels zo'n zelfde donkere modus. Ook nieuw is de functie smart reply waarbij je telefoon nu zelf suggesties geven voor mogelijke antwoorden op berichten vanuit je notificaties. Daarnaast is het deelmenu sneller geworden, zijn er nieuwe privacyfuncties en veegbewegingen toegevoegd en krijgt Digital Wellbeing de nieuwe Focus-modus en Family Link-integratie.

Nokia 8.1 Android 10

Bedankt voor de screenshot, Dirk-Jan!

Android 10 voor Nokia-telefoons

De uitrol van de update gaat vandaag van start maar Sarvikas heeft niet bekend gemaakt in welke landen de update als eerste uitgerold wordt. Het kan dus enige tijd duren voordat de update Nederland aandoet. Zodra jij hem op je Nokia 8.1 binnenkrijgt, horen we dat graag via dit e-mailadres (graag inclusief screenshot).

Na de Nokia 8.1 zullen de Nokia 9 en de Nokia 7.1 dit kwartaal volgen. Ben je benieuwd wanneer jouw Nokia een update naar Android 10 kan verwachten? Check dan dit artikel.

Nokia 8.1

De Nokia 8.1 is opgetrokken uit het welbekende aluminium 6000 series-behuizing waarin een 6,18 inch PureDisplay-scherm met een notch ligt. De telefoon werkt met een Snapdragon 710-processor, 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslag. Er zijn drie camera's aanwezig: een 12 MP hoofdcamera, een 13 MP secundaire camera die dient als een dieptesensor en een 20MP selfie-camera.

De Nokia 8.1 kwam op de markt voor 399 euro. Inmiddels ligt de prijs zo rond de 280 euro. Je kan deze telefoon bij deze winkels of via Belsimpel, Mobiel.nl of Bol.com aanschaffen.

[tds=6734]

Nokia 8.1

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk