Android 10 Q Easter Egg verschijnt op de Essential Phone

Android 10 Q Easter Egg verschijnt op de Essential Phone

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Android 10 Q Easter Egg

Ware liefhebbers van Android kijken er elk jaar naar uit, de onthulling van de Easter Egg die met de nieuwste versie van Android wordt meegeleverd. Tot op heden ontbrak elk spoor naar een Easter Egg voor Android 10 Q. Essential, het bedrijf van Android-oprichter Andy Rubin, heeft zijn eigen Phone in de laatste Android Q-bèta voorzien van de Easter Egg. Dat is verrassend, gezien Google zijn Pixel-toestellen nog geen nieuwe Easter Egg heeft meegegeven. Uiteraard bestaat er de kans dat de Easter Egg per ongeluk is meegeleverd. Via Reddit laten gebruikers de Easter Egg alvast uitgebreid aan ons zien.

Inmiddels hebben we al heel wat Easter Eggs gezien in Android. Met Lollipop werd bijvoorbeeld de ‘namaak-versie’ van Flappy Bird meegeleverd. In Android 9.0 Pie leverde de zoekgigant een grote P met allerlei gekleurde lijntjes. Druk je deze voor een langere periode in, dan krijg je een groot vel om op te kleuren. Voor Android Q is er iets meer moeite in gestoken, zo is te zien in de schermbeelden. Als je de Easter Egg voor het eerst opent zie je in het groots ‘Android 10’. Een aantal klikken verder en het logo van Android Q verschijnt. Druk je het laatste beeld lang in, dan zie je een nonogram.

Android 9.0 Pie Easter Egg

Zie de verborgen afbeelding

Om de nonogram op te lossen moet je de juiste hokjes zwart kleuren. Als je alle juiste hokjes weet te selecteren, dan zal er een nonogram-afbeelding verschijnen. Om de juiste hokjes te selecteren moet je goed letten op de cijfers die aan de zijkanten vermeldt staan. Gezien de Essential Phone enkel in de Verenigde Staten is verkocht, kunnen we de Easter Egg hier (nog niet) uitproberen. Heb je de PH1 in huis, dan kan je de game uitproberen door naar de instellingen te navigeren gevolgd door ‘Over je telefoon’. Daarna klik je aantal keer op het Android 10 Q-versienummer om de Easter Egg te openen.

Voor alle gebruikers zonder een Essential Phone blijft het wachten tot de officiële onthulling van de nieuwste versie van Android. Afgelopen woensdag rolde Google de laatste bètaversie uit met de definitieve API voor app-ontwikkelaars. Android 10 Q zal nog voor het einde van het derde kwartaal officieel uitrollen. Huawei lijkt als een van de eerste externe partijen Android 10 Q uit te rollen. Gisteren liet de smartphonefabrikant weten op 9 september een bètaversie van Android 10 Q met EMUI 10 voor de Huawei P30 Pro beschikbaar te stellen, andere Huawei-toestellen volgen later.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk