Android 10: dit is de naam en het nieuwe logo van Android

Android 10: dit is de naam en het nieuwe logo van Android

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Android 10 neemt afscheid van de desserts

Google heeft zojuist de naam van de nieuwste Androidversie bekend gemaakt. Deze zal simpelweg Android 10 gaan heten. Google stapt dus af van de letters die op alfabetische volgorde zijn gekoppeld aan de zoetigheden. Android 9.0 Pie is de laatste Androidversie die vernoemd is naar een dessert.

Google doet dit wel met een reden, zo zijn de letters 'L' en 'R' niet in elke taal te onderscheiden. Als men het dan had over Android Lollipop, dan was het niet voor iedereen duidelijk dat het om de opvolger van Android KitKat ging. Degene die helemaal niet bekend zijn met de dessert-naamgeving, hebben geen flauw idee dat Android Pie nu nog de nieuwste Androidversie is. Daarnaast is lang niet iedereen bekend met de Engelse termen die verwijzen naar zoetigheden en kan het woord Marshmallow in andere landen een hele andere betekenis hebben.

Google vond het dus hoog tijd om het bij de cijfers te laten. Android 9.0 Pie wordt opgevolgd door Android 10.

Android 10

Een nieuwe look voor het Android-logo

Naast de naamgeving wordt ook het logo Android qua uiterlijk onder handen genomen. Dat is eigenlijk al sinds 2014 niet meer gebeurd. Toen lanceerde de zoekgigant voor het eerst sinds de lancering van Android in 2007 een nieuw logo. Vandaag komt Google wederom met een nieuw Android-logo en een nieuwe kleur dat het geheel een modernere look moet geven.

Android 10

Het ontwerp van het logo is geïnspireerd op het meest herkenbare niet-menselijke lid van de Androidcommunity, de Android-robot. Volgens Google is de Android-robot is van iedereen in de Androidcommunity. Deze robot met Android-hart staat voor plezier en de nieuwsgierigheid en verdient dus een plekje in het logo.

Android 10

De naam Android is ook qua kleur veranderd. Groen heeft plaats gemaakt voor zwart zodat het makkelijker leesbaar is, vooral voor mensen met een visuele beperking. Hiervoor zijn ook een aantal kleursets ontwikkeld die het kleurcontrast in het logo verbeteren.

Wanneer krijgen we het nieuwe logo en Android 10 te zien?

Het nieuwe Android-logo zal in de komende weken - als de Android 10 officieel wordt aangekondigd - overal te zien zijn. Dat betekent dus dat de nieuwste Androidversie, zonder dessert, in de komende weken gelanceerd wordt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk