Android 10 werkt op de iPhone 7 dankzij dit ambitieus project

Android 10 werkt op de iPhone 7 dankzij dit ambitieus project

iPhone 7 met Android

Wat zou van iPhones betere telefoons kunnen maken? Juist ja, als ze gewoonweg op Android zouden werken. Dat moet het virtualisatiebedrijf Corellium gedacht hebben toen ze begonnen aan hun ambitieus project om Googles besturingssysteem uit te brengen voor de iPhone 7.

Project Sandcastle, zo heet het project officieel als een verwijzing naar de 'sandbox' waarin Apple veel delen van de iOS-software afschermt. "Waar sandboxes garant staan voor limieten, geven zandkastelen de kans om nieuwe dingen te creëren die enkel beperkt zijn door je eigen fantasie", dat schrijft Corellium op zijn website.

Beelden van de iPhone

Dual-booten

Om met Project Sandbox aan de slag te gaan moet je eerst je iPhone jailbreaken, dat is het iPhone-equivalent van root-toegang verkrijgen op Android-toestellen. Gebruikers moeten daarvoor de Checkra1n-tool gebruiken. Vervolgens moeten ze hun iPhone verbinden met een Mac-computer. Uiteindelijk zal je bij het opstarten van de iPhone kunnen aangeven of je wil opstarten met iOS 13 of met Android 10.

De nieuwssite Forbes toont in onderstaande video hoe je Android 10 kan laten werken op de iPhone 7, maar deze methode werkt ook al voor de iPhone 7 Plus en de iPod Touch. Voorlopig zijn de functionaliteiten van de eerste bèta-release nog beperkt, want de gpu van de iPhone werkt nog niet correct en je kan ook geen mobiele dataverbinding tot stand brengen.

Toch hoopt Corellium dat die problemen in volgende versies worden aangepakt en het bedrijf wil zijn software ook uitbrengen voor andere modellen van Apple. Je kan de code van Project Sandbox bekijken op GitHub. Apple is wel minder enthousiast over de inspanningen van Corellium, want beide bedrijven zijn momenteel verwikkeld in een rechtszaak.

Lees meer over:
Apple

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties