Amerikaanse T-Mobile LG G5 krijgt Android 7.0

Amerikaanse T-Mobile LG G5 krijgt Android 7.0

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

LG G5

De LG G5 is officieel gepresenteerd op het Mobile World Congress op 21 februari 2016. Het toestel is voorzien van een Snapdragon 820-chipset, 4GB werkgeheugen en een microSD-kaartslot om het interne geheugen uit te breiden. Op de achterkant zijn twee camera's aanwezig, om (groothoek)foto's te maken en de frontcam is een 8 megapixel-exemplaar. De accu heeft een capaciteit van 2800mAh en het 5,3 inch scherm met Quad HD-resolutie biedt een always-on functie waardoor je altijd notificaties kunt zien.

Android 7.0 Nougat

LG werkte al maanden aan een bètaprogramma waarmee G5-eigenaren het nieuwe Android 7.0 Nougat konden testen. In een video was destijds te zien dat de software nagenoeg af was. LG is daarom in thuisland Zuid-Korea reeds gestart met de uitrol van de definitieve versie van Nougat naar de LG G5.

Nu zijn er meldingen binnengekomen van T-Mobile G5-eigenaren in de Verenigde Staten die de OTA-update van 1.2 GB inclusief de beveiligingsupdate van november hebben binnengekregen.

De versie is nagenoeg gelijk aan de versie die wordt meegeleverd op de V20. De LG V20 was de eerste smartphone die uitgeleverd werd met Android 7.0 Nougat, los van de Nexus-devices. Het bevat onder andere verbeteringen die aangebracht zijn in Doze, een manier om processen te optimaliseren om de accuduur te verlengen.

Beschikbaarheid

De nieuwste firmware-upgrade is nu dus al beschikbaar in Zuid-Korea en T-Mobile-klanten in de Verenigde Staten. Wanneer Android 7.0 naar G5-eigenaren in Nederland en België komt, is helaas nog niet bekend.

Bron: Android Central

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk