Amazon vernieuwt zijn Kindle Fire HD-tablets, introduceert een 6 inch- en kindertablet

Amazon vernieuwt zijn Kindle Fire HD-tablets, introduceert een 6 inch- en kindertablet

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Amazon is een een beetje de luis in de pels van Android en Google. Het bedrijf maakt gebruik van Android voor zijn eigen lijn tablets en de smartphone, maar Google verdient daar niets aan. Gisteren heeft Amazon zijn lijn Fire HD-tablets vernieuwd en aangevuld met enkele nieuwe modellen.

Amazon

De online-retailer heeft Android als basis gebruikt voor het ontwikkelen van zijn eigen besturingssysteem. Het is een feite nog Android, maar 100% dichtgetimmerd, zodat men bijvoorbeeld (officieel) geen gebruik kan maken van de Google Play Store en Gmail. De gebruikers zijn enigszins verplicht de diensten van Amazon te gebruiken. De verdiensten die daar gemaakt worden moeten de lage prijs voor de tablet compenseren.

Kindle Fire HD-tablets

In deze lijn tablets hebben er een aantal een opfrissing gekregen en zijn er twee modellen bijgekomen. De Fire HD 7 is vernieuwd en de Fire HD 6 is nieuw toegevoegd aan het assortiment. Beide tablets hebben een 1280x800-resolutie en een onbekende 1,5 GHz quad-core-chipset. Er is een 8- en een 16 GB-versie en het werkgeheugen is nog niet bekend

De Fire HD 8.9 heeft ook een make-over gehad, deze beschikt nog steeds over een 2560x1600-resolutie met 2 GB aan werkgeheugen. Aan de binnenzijde ligt de nieuwe Snapdragon 805 quad-core-chipset met een kloksnelheid van 2,5 GHz. Amazon heeft er ook Dolby Audio ingestopt om het luisteren nog beter te maken.

Fire HD family

Helemaal nieuw is een speciale kindertablet binnen het Fire HD-assortiment. De Fire HD Kids Edition is speciaal gemaakt voor de kinderen en dat zal zich waarschijnlijk vooral uiten in een tablet die niet zo heel snel kapot gaat wanneer hij als frisbee gebruikt wordt door junior.

Besturingssysteem

Het Fire OS-besturingssysteem van Amazon heeft ook een update gekregen. Daar zit nu onder andere ASAP in, een dienst die reeds op de Fire TV draait en kan voorspellen wat je na je huidige video gaat kijken en deze alvast pre-load, zodat je naadloos naar de volgende kan gaan.

Er is ook een Family library waar iedereen binnen een gezin elkaars aangekochte content kan lezen, beluisteren of bekijken. En net als bij Android kan men verschillende profielen aanmaken op een Fire HD-tablet zodat je je eigen content kan beschermen.

Beschikbaarheid

De Amazon Kindle Fire HD-tablets zijn verkrijgbaar in Nederland via de internationale Amazonstore. Let op dat wanneer je deze tablet buiten de Verenigde Staten gebruikt je geen gebruik kan maken van Prime Instant Video movies en TV shows. Deze tablets zijn alleen interessant voor diegene die veel doen met Amazon want je zal niet in staat zijn om content uit de Google Play Store te halen of andere contentshops. 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk