Amazon neemt slimme videodeurbel-maker Ring over voor flink wat geld

Amazon neemt slimme videodeurbel-maker Ring over voor flink wat geld

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Amazon neemt over

Amazon zet in op marktaandeel in plaats van winst, zoveel mag duidelijk zijn. Nadat het eerder al het Amerikaanse supermarktketen Whole Foods Market voor 14 miljard had overgenomen, gaat het nu vrolijk door. Amazon wil namelijk van alle markten thuis zijn en daar hoort ook smarthome bij. Met Amazon Alexa heeft het bedrijf al een slimme assistent die naadloos integreert met diverse smarthome-devices. Alexa liep hier lang op voor tegenover Google Assistant maar deze laatste doet nu zijn best om deze achterstand goed te maken. Daarnaast heeft Google de beschikking over Nest die sinds kort weer onder de hardware-paraplu van Google valt.

Amazon doet nu een soortgelijke move maar dan met een externe partij. Amazon heeft namelijk Ring gekocht, een maker van slimme deurbellen en beveiligingslichten. Hierboven zie je zo'n slimme deurbel: deze heeft een camera en een accu. Zodra er iemand aanbelt kan het beeld worden gestreamed naar een mobiel apparaat zodat je weet wie er voor de deur staat. Via een speaker met deze persoon praten behoort ook tot de mogelijkheden.

De overname is reeds bevestigd door Ring zelf, die aangeeft dat hun missie om criminaliteit te verminderen alleen maar beter zal kunnen worden uitgevoerd onder de hoede van Amazon. Ring zal zijn eigen naam wel behouden, net als bij Twitch, Audible en Zappos (allemaal onderdeel van Amazon) het geval was.

Met deze overname gaat Amazon dus Google achterna. Integratie en samenwerking tussen hun eigen diensten staat daarbij bovenaan. Het hebben van diverse productcategorieën onder één bedrijf die met elkaar samen werken heet ook wel verticale integratie. Het voordeel hiervan is dat het bedrijf meer controle heeft over de output in zijn geheel. Apple is hier heel goed in. Google volgt ook langzaamaan deze weg met de Pixel-lijn en Amazon volgt nu dus ook met deze overname van Ring. De toevoeging van nieuwe features aan Alexa voor Ring-producten ligt hiermee in de lijn der verwachting.

Via: Android Central

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk