Amazon Prime Video laat je nu samen naar films en series kijken

Amazon Prime Video laat je nu samen naar films en series kijken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Amazon lanceert Watch Parties. Hiermee kun je samen met vrienden of familie een film of serie kijken, zonder dat je bij elkaar in dezelfde ruimte zit.

Amazon Prime Video Watch Parties

Amazon testte de functie al een tijdje in een gesloten bèta en die test is nu met succes afgerond. Watch Parties wordt nu officieel uitgerold. Met deze functie kun je op afstand samen met vrienden of familie naar een serie, film of tv-programma kijken. Dat komt uiteraard van pas tijdens de huidige coronapandemie.

Nieuwe films en series op Amazon Prime Video

Amazon's Watch Parties brengt je ook via een chatvenster met de rest van de groep dichter bij elkaar. Je kan in de chat samen bespreken wat er gebeurt. Je kan ook je scherm delen zelfs een webcam aanzetten. Je webcam verschijnt dan in de videospeler boven de ‘chat’. Hierdoor kan jouw groep zien hoe jij op een grap in Fisherman's Friends reageert. Je kan deelnemers van over de hele wereld aan een Watch Party toevoegen, zolang de serie of film in dat land beschikbaar is op Amazon Prime Video.

Amazon Prime Video Watch Parties

Dit moet je doen om Watch Parties te gebruiken

  1. Voeg de Watch Party Quick Action toe 

  2. Sluit Watch Parties aan op je Prime of Prime Video-account

  3. Kies de Prime Video film of TV-show die je met je gemeenschap wil bekijken

  4. Ga live met je webcam en microfoon

  5. Start je Watch Party

Amazon raadt snacks tijdens een Watch Party aan.

Disney+ zou aan een soortgelijk functie werken met de naam Group Watch. Met deze functie kunnen gebruikers ook elkaar uitnodigen om samen een film of serie te kijken. In een Group Watch kunnen zeven mensen tegelijk kijken en de functie werkt alleen op een computer of mobiele telefoon.

Wat vind jij van deze mogelijkheden om samen naar een serie of film te kijken? Ga je het gebruiken met familie of vrienden? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk