Amazon Prime Video-app krijgt nieuw design, dit zijn de eerste beelden

Amazon Prime Video-app krijgt nieuw design, dit zijn de eerste beelden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Amazon werkt momenteel aan een nieuw uiterlijk voor zijn Prime Video-apps voor Androidtelefoons en -tablets, en voor smart-tv's, Apple TV, Android TV, Roku, consoles, en zijn eigen Fire TV streamingapparaat. Dankzij het nieuwe design moet het voor Amazon makkelijk worden om bepaalde films en series extra in de kijker te zetten. Voor abonnees moet het makkelijker worden om nieuwe content te vinden. Dit zijn de eerste beelden van de nieuwe interface voor de Amazon Prime Video-app.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video

Wat is Prime Video? Prime Video is een streamingdienst van Amazon die Prime-leden een vaste collectie biedt van films en tv-series - dit alles met het gemak van het o ..

Amazon's Prime Video-app ziet er straks anders uit

Heb jij een abonnement op Amazon's Prime Video? Dan kan je een nieuwe interface van de app verwachten op je Androidtelefoon of -tablet. De Amazon Prime Video-app op je Android TV-apparaat krijgt ook een lik verf. Volgens Amazon krijgt de app zes verbeteringen, en die vind je hieronder.

  1. Een gebruiksvriendelijker navigatiemenu
  2. Een gemakkelijke manier om live en geprogrammeerde sporten te bekijken
  3. Een snellere manier om de gewenste shows te vinden
  4. Duidelijk gemarkeerde inhoud
  5. Mooiere beelden in carrousels
  6. Vind je favorieten—of iets geheel nieuws

Niet alleen zorgen deze verbeteringen ervoor dat de app er een stuk overzichtelijker uit gaat zien, ze gaat ook meer op de Netflix-app lijken. En dat is helemaal niet erg, want die interface kennen de meeste mensen al en dat maakt de overstap naar een nieuw Prime Video-interface minder ingewikkeld.

Amazon Prime Video-app krijgt nieuw design, dit zijn de eerste beelden

Dankzij het nieuwe menu aan de zijkant hoef je niet meer door de vele oude menu's te scrollen. De knoppen Zoeken, Home, Winkel, Live TV, Gratis en Mijn spullen vind je eenvoudig in deze balk aan de linkerzijde. Het hoofdmenu is verder onderverdeeld in films, tv-programma's en sport, terwijl de winkelpagina speciale secties heeft voor het huren van Prime Video-titels.

Blauwe vinkjes

De interface laat ook duidelijk zien welke content beschikbaar is voor jouw Prime Video-lidmaatschap, in plaats van wat er te koop is. Die titels hebben op het startscherm namelijk een blauw vinkje. Titels die moet worden gehuurd of gekocht, krijgen in plaats daarvan een pictogram met een gouden boodschappentasje.

Gerelateerde artikelen

Verder zijn er nieuwe carrousels met een mooiere visuele weergave van titels zonder dat ze druk overkomen. De Zoek-pagina is daarnaast vereenvoudigd en geef klanten de mogelijkheid om naar een specifieke titel te zoeken of verschillende genres te verkennen. Zoeksuggesties worden realtime weergegeven terwijl je typt, en je kunt de resultaten eenvoudig filteren op genre of 4K UHD.

De nieuwe interface voor de Amazon Prime Video-app is vanaf deze zomer beschikbaar voor abonnees. Het is niet bekend wanneer precies. Heb jij de nieuwe interface al gezien? Laat ons in de reacties weten wanneer en waarop en wat je ervan vindt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk