Amazon Echo: spraakgestuurde assistent en speaker in één

Amazon Echo: spraakgestuurde assistent en speaker in één

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Science-fiction is tegenwoordig geen ver-van-mijn-bed show meer, maar dringt langzaamaan door in de woonkamer. Fabrikanten brengen allerlei high-tech apparatuur met Sci-Fi achtige features uit en Amazon heeft nu de Echo-speaker gepresenteerd, waar je via spraakopdrachten allerlei opdrachten aan kunt geven of vragen aan kunt stellen.

Amazon Echo

De Echo van Amazon is een spraakgestuurde speaker waarin zeven microfoons gebouwd zijn om vragen en opdrachten te herkennen. Deze microfoons zijn desgewenst wel uit te zetten, maar dan zal de stemherkenning niet meer geactiveerd kunnen worden. Als deze wel aanstaat kun je na het ingeven van het commando 'Alexa' allerlei vragen stellen of commando's geven. Zo kun je muziek van een bepaalde artiest laten afspelen, playlisten opzetten, of vragen stellen over bijvoorbeeld het weer in een bepaalde plaats, een item toevoegen aan een to-do lijstje of het nieuws opvragen.


Via een applicatie die uit wordt gegeven voor Android en FireOS, of via browsers op de desktop of iOS kun je op afstand ook vragen stellen en in de bijgeleverde afstandsbediening is ook een microfoon te vinden om dit te doen. Uiteraard kan de Echo ook muziek afspelen wat via bluetooth vanaf een smartphone of bijvoorbeeld tablet naar de Echo wordt gestreamd. Amazon heeft aangegeven in de toekomst nog meer functies te implementeren om zo de spraakgestuurde speaker nog gebruiksvriendelijker te maken. 

Amazon Echo

Beschikbaarheid

Om de Echo aan te kunnen schaffen heb je wel een uitnodiging nodig die je kunt aanvragen via de product-website van het apparaat. Normale Amazon-klanten betalen $ 199 voor het apparaatje, zo'n € 160 euro, terwijl Amazon Prime-leden de Echo tijdelijk kunnen aanschaffen voor $ 99, omgerekend net iets minder dan € 80.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk