Android One: Google gaat opkomende markten veroveren met goedkope apparaten

Android One: Google gaat opkomende markten veroveren met goedkope apparaten

Sander Tuit

door Sander Tuit

Laatst geüpdatet

Android One

Nu Android meer dan 1 miljard actieve gebruikers heeft, wil Google Android graag naar de volgende vijf miljard gebruikers brengen. Om dat te bereiken zal Google met een nieuw platform te komen. Dit platform is Android One. Google zal hiervoor hardwareproducten selecteren waarvan het bedrijf weet dat ze goede kwaliteit onderdelen maken.

Android One

Software

De software op deze Android One-toestellen zal volledig afkomstig van Google zijn. Daarnaast zullen updates ook, net als bij Nexus-apparaten, direct van Google komen. Aangezien Google een aantal hardwareproducten en hardwareonderdelen selecteert, zal dit geen probleem vormen. Op Android One-systemen draait een een standaardversie van Android.

Providers krijgen wel de mogelijkheid om applicaties te installeren op de toestellen, maar gebruikers hebben hier volledig zeggenschap over. Google gaf ook een voorbeeld tijdens de aankondiging van Android One van een toestel dat speciaal voor de Indiase markt gemaakt is. Deze bevat dual-sim-mogelijkheden, heeft een 4,5 inch-scherm en FM-radio-mogelijkheden. Het toestel zal echter al worden uitgebracht voor minder dan 100 dollar.

Beschikbaarheid

Android One-apparaten zullen op korte termijn worden uitgebracht, maar richten zich op opkomende markten. Of de toestellen ook buiten deze landen beschikbaar komen, is nog onbekend.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk