'Alle Galaxy S22-modellen krijgen glazen achterkant'

'Alle Galaxy S22-modellen krijgen glazen achterkant'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Samsung zal dit jaar, volgens geruchten van de geruchtenverspreider Ice Universe, alle Galaxy S22-modellen voorzien van een glazen achterkant. Hiermee zou de Zuid-Koreaanse fabrikant afscheid nemen van plastic bij het goedkoopste model. Is dit nieuws Glasstic fantastic?

Glasstic voelt als glas, maar is het niet

Samsung geeft vanaf de Samsung Galaxy S6 de vlaggenschepen steevast een glazen achterkant. Het was het eerste vlaggenschip van Samsung met een glazen behuizing en het gaf de Galaxy S6 een luxe uitstraling mee. Dit helemaal in vergelijking met de de vorige Galaxy S-toestellen, de Galaxy S tot en met de Galaxy S5. Deze gebruikten namelijk allemaal dun en goedkoop aanvoelend plastic op de achterzijde.

In 2021 stapte Samsung echter weer gedeeltelijk over op plastic, of 'Glasstic' zoals het bedrijf het zelf noemt. Dit 'Glasstic' is plastic dat als glas moet aanvoelen. Het goedkoopste S21-model, de Galaxy S21, kreeg zo'n Glasstic-achterkant mee. Voornaamste reden hiervoor was kostenbesparing. En wij waren best tevreden over de afwerking van de Samsung Galaxy S21. Onze redacteur Sebastien zei er destijds in zijn review het volgende over: ''De achterzijde van het toestel heeft ook een knappe, matte uitstraling. Ik ben verder ook overtuigd van Samsungs keuze voor Frosted Plastic over glas. Plastic op de achterzijde is zeker geen slecht alternatief voor glas. Het is sterker, lichter en mits een juiste afwerking hoeft het ook zeker niet goedkoop aan te voelen.''

Gerelateerde artikelen

Terug naar glas

Volgens Ice Universe zou Samsung er nu echter weer voor kiezen om alle modellen van hun S-lijn te voorzien van echt glas. Voordeel hiervan moet zijn dat de telefoon luxer moet aanvoelen dan de 'gewone' S21 en dat het beter bestand moet zijn tegen krassen. Een nadeel dat echter kleeft aan glas is dat het in honderden stukjes kan breken als je het laat vallen. Hierdoor moet je eigenlijk weer een hoesje om het toestel doen, waardoor de 'luxe touch' eigenlijk weer meteen verloren gaat. Toch?

De vraag is dan ook: wat vinden jullie van het feit dat de Samsung Galaxy S22 (waarschijnlijk) een glazen achterkant gaat krijgen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

S22-serie ziet binnenkort het levenslicht

De Samsung Galaxy S22-serie wordt naar alle waarschijnlijkheid aankomende februari aangekondigd. Samsung zal volgens de geruchten dan de Galaxy S22, Galaxy S22 Plus en de Galaxy S22 Ultra (of Note 22 Ultra) aankondigen. De eerste (vermoedelijke) persafbeelding zijn hier alvast te zien. Meer nieuws over de nieuwe aankomende Galaxy S22-toestellen vind je via de onderstaande link:

Wil je verder op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagramen Twitter.

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk