‘Alle details Galaxy Buds Pro gelekt via Samsung Wearable-app’

‘Alle details Galaxy Buds Pro gelekt via Samsung Wearable-app’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Samsung zal tezamen met de Galaxy S21-reeks in januari ook wat in-ear oortjes uitbrengen: de Samsung Galaxy Buds Pro, als opvolgers van de Galaxy Buds+. In een recente update van de Samsung Wearables-app zijn alle details van de oortjes uitgelekt: ze krijgen bijvoorbeeld een kopie van Apples ‘Spatial Audio’-functie.

Samsung Galaxy Buds Pro

Samsung wist zich de afgelopen jaren te positioneren als betrouwbare speler voor draadloze oortjes, die ook nog eens betaalbaar waren. Zeker als ze langer op de markt waren, zakte de prijzen snel. De concurrentie zit echter niet stil: ze hebben Samsung de afgelopen jaren voorbij weten te sprinten op het gebied van functionaliteiten. Op de Galaxy Buds+ moesten gebruikers het bijvoorbeeld stellen zonder actieve ruisonderdrukking, terwijl Apples AirPods Pro wel voorzien zijn van zulke ‘actieve ruisonderdrukking’.

‘Alle details Galaxy Buds Pro gelekt via Samsung Wearable-app’

Eerder lekte het ontwerp van de Buds Pro's al uit via Voice

Samsung lijkt zijn achterstand echter snel in te lopen – eerder dit jaar introduceerde de fabrikant zijn Galaxy Buds Live, die voorzien zijn van actieve ruisonderdrukking. Met de Samsung Galaxy Buds Pro wil de Zuid-Koreaanse fabrikant zijn achterstand verder verkleinen. In een recente update van zijn Wearable-app in de Galaxy Store zijn verschillende details over de Galaxy Buds Pro gelekt, zoals de komst van een ‘Spatial Audio’-functie.

Gerelateerde artikelen

‘Spatial Audio-functie’

Met de komst van deze functie volgt Samsung de functielijst van Apple, dat op zijn AirPods Pro – en recenter nog de AirPods Max – een functie genaamd ‘Spatial Audio’ introduceerde. Met de functie ingeschakeld, verandert het geluid op basis van de richting die je uitkijkt. Kijk je naar rechts, dan zal het geluid anders klinken dan op het moment dat je naar voren kijkt. Het moet een ruimtelijk gevoel geven. Met name bij Dolby Atmos-geluidsfragmenten zijn deze verschillen op te merken, gezien zulk geluid is opgenomen om vanuit alle hoeken tot je te komen.

‘Alle details Galaxy Buds Pro gelekt via Samsung Wearable-app’

Hoe de functie precies werkt, is niet duidelijk geworden op basis van de Samsung Wearables-app. Er is wel één belangrijke voorwaarde: als je wil genieten van de functie, dien je te beschikken over een Samsung-telefoon, die op Android 11 draait (One UI 3.0 en hoger). In de app omschrijft Samsung de functie als volgt: “Hoor levendig, meeslepend geluid uit alle richtingen, zodat je het gevoel hebt dat je midden in de scène zit wanneer je video's bekijkt.”

Spraakherkenning en Ambient Sound

Samsungs lijst met functionaliteiten op de Galaxy Buds Pro stopt niet bij Spatial Audio. In de app is te lezen dat de Galaxy Buds Pro beschikken over een ‘Voice detect’-functionaliteit (spraakherkenning). Als spraakherkenning op de Samsung Galaxy Buds Pro is ingeschakeld – en je stem wordt herkend – dan zal het volume automatisch verlaagd worden en wordt Ambient Sound ingeschakeld. Zo kan een gesprek gevoerd worden, zonder dat je het volume hoeft te verlagen.

‘Alle details Galaxy Buds Pro gelekt via Samsung Wearable-app’

Ambient Sound is ook nieuw op de Galaxy Buds Pro en kan gevonden worden bij de mogelijkheden van de ruisonderdrukking. In plaats van het geluid buiten te houden, kun je met Ambient Sound juist omgevingsgeluid binnenlaten. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als je in de buitenlucht gaat wandelen met de oortjes, en bewust wil blijven van mensen en voertuigen in je directe omgeving.

Gerelateerde artikelen

Samsung Galaxy Buds Pro-lancering

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy Buds Pro in januari zal lanceren, tezamen met de Samsung Galaxy S21-serie. Bij de lancering zouden de oortjes in drie kleuren beschikbaar zijn: zwart, zilver en een paarsachtige tint. Over de prijzen en beschikbaarheid zijn vooralsnog geen details bekend, wel kan er verwacht worden dat de prijzen richting de 200 euro kruipen, vergelijkbaar met de AirPods Pro van Apple.

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Galaxy Wearable (Samsung Gear)

Met de Galaxy Wearable-app verbindt je je Galaxy-smartwatch of bluetoothoordopjes met je telefoon. Je kan met de app ook functies en apps op je Galaxy-wearable, die ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk