Alert slider keert terug bij toekomstige OnePlus-smartphones

Alert slider keert terug bij toekomstige OnePlus-smartphones

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

OnePlus heeft aangegeven dat ze de alert slider willen laten terugkeren. Deze slider ontbreekt bij de onlangs aangekondigde OnePlus 10T en hiermee mist dit toestel een kenmerkend aspect van OnePlus-smartphones. Het bedrijf geeft echter aan dat de slider niet zal verdwijnen, gelukkig maar toch?

Alert slider

Voor degene die nog nooit een OnePlus-smartphone (of iPhone) gebruikt hebben, hier even in het kort wat een alert slider is. De alert slider is een schuifknop aan de zijkant van een telefoon waarmee je snel kan schakelen tussen stil, trillen en geluid uit. En ja, dit kun je natuurlijk ook gewoon via de 'normale' manier doen, maar de alert slider werkt echt nog veel sneller en gemakkelijker. Daarbij komt dat je het scherm niet hoeft in te schakelen en je bijvoorbeeld ook je smartphone vanuit je zak op stil kunt zetten, een heerlijke luxe dus waar veel OnePlus-gebruikers erg blij mee zijn.

Het zijn dan ook deze gebruikers die het jammer vonden dat OnePlus de slider heeft verwijderd bij de OnePlus 10T en hierdoor wellicht ook bang waren dat OnePlus definitief afscheid van de alert slider zal nemen. Dit laatste blijkt echter niet het geval te gaan worden. Volgens Android Authority heeft OnePlus namelijk gezegd dat het geen afscheid gaat nemen van de alert slider.

Gerelateerde artikelen

Alleen op Pro-modellen en OPPO-smartphones?

Het is echter nog wel de vraag op welke telefoons OnePlus de alert slider straks weer wil gaan integreren. Volgens het bedrijf neemt de slider namelijk van binnen veel ruimte in beslag en kan het hierdoor niet meer op elke telefoon gebruikt worden.

Het gerucht gaat dan ook dat alleen de toekomstige Pro-toestellen van de fabrikant een alert slider krijgen. Ook gaat het gerucht dat OPPO- en Realme-smartphones een alert slider krijgen. Dit is niet heel opmerkelijk aangezien OPPO en Realme hetzelfde moederbedrijf als OnePlus hebben, BBK. Daarbij beginnen OnePlus-smartphones steeds meer op OPPO-telefoons te lijken. Getuige de software, de Hasselblad-stickers en het design.

Wat vind jij van de alert slider? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

OnePlus 10T
OnePlus 10T
OnePlus 10T

OnePlus 10T

De OnePlus 10T is een vlaggenschip waar alles draait om snelheid. De telefoon krijgt de krachtige Snapdragon 8+ Gen 1, een 6,7 inch AMOLED-scherm met een 120Hz verversingssnelheid, en een 4.800 mAh die je kan opladen met een 150W snellader. Je kan hiermee in 19 minuten de lege accu tot 100% laden.

Vanaf € 699

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk