Albert Heijn test manier om boodschappen in je huis af te zetten met slim slot

Albert Heijn test manier om boodschappen in je huis af te zetten met slim slot

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Test

Zo’n beetje de grootste reden voor mensen om niet hun boodschappen te bestellen bij de Albert Heijn, is omdat je dan lang thuis moet wachten tot de bezorgers bij je huis arriveren. Daarom is de supermarktketen al sinds vorige zomer bezig met een test bij een selecte groep die ervoor zou moeten zorgen dat bestellers gewoon hun producten bezorgd krijgen, zonder dat ze hiervoor opgesloten hoeven te zitten in hun huis. Nu is de supermarkt begonnen aan een nieuwe testperiode van 8 weken en die is uitgebreid in de regio Alkmaar.

Screenshot van Rappie van Albert Heijn

Hoe het werkt

De testpersonen ontvangen een deurslot van Nuki, waarmee ze op afstand via hun voordeur kunnen openen. Ook de bel is een slimmere dan normaal, namelijk een videodeurbel van SecuFirst. Als de bezorger arriveert klikt hij op de bel, waardoor de huiseigenaar op afstand via een app kan zien wie er voor de deur staat, waarna de persoon ervoor kan kiezen om de deur te openen. Vervolgens plaatst de Albert Heijn-bezorger de boodschappen in het huis en zet hij de producten die koel moeten worden gehouden in de koelkast of vriezer.

De testperiode duurt tot december en is voornamelijk bedoeld om erachter te komen wat zowel de consumenten als de bezorgers vinden van deze innovatieve bezorgmanier. "Mensen zijn het nog niet gewend dat hun boodschappen in hun huis worden geleverd terwijl ze er zelf niet zijn. Onze belangrijkste doelstelling is inzicht krijgen in de perceptie en de mening van zowel klanten als bezorgers bij deze nieuwe leveringsmethode”, aldus Julie Kuipéri, innovation specialist bij Albert Heijn.

Wat vinden jullie van een dergelijke manier om producten thuisbezorgd te krijgen? Laat het ons weten in de reacties!

Montage Nuki - mounting plate B

Via: Tweakers

Nuki Smart Lock

Nuki Smart Lock

Het slimme slot van Nuki kan geïnstalleerd worden op alle Europese cilindersloten die in tegenstelling tot andere smart locks nooit vervangen of aangepast moete ..

0 reacties

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk