'AirTag'-tracker van Google gelekt: heeft de schattigste codenaam

'AirTag'-tracker van Google gelekt: heeft de schattigste codenaam

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een tracker, een eigen alternatief voor de Apple AirTag. De tracker van Google wordt door het Nest-team ontwikkeld en hij kan nauwkeurig de locatie van een verloren voorwerp bepalen dankzij Ultra widebandtechnologie (UWB). We bespreken wat al bekend is.

Tracker van Google

Ben jij iemand die overal zijn portefeuille of sleutels laat rondslingeren? Hang er dan een AirTag aan. Dat is toch tenminste wat Apple-gebruikers doen, want AirTags zijn niet compatibel met Android. Google werkt aan een eigen alternatief voor de tracker, dat meldt de geruchtenverspreider Kuba Wojciechowski (via Twitter).

De tracker heeft bij Google de codenaam 'Grogu' - ook de naam van het schattige personage in de Star Wars-serie The Mandalorian - maar er wordt naar verwezen met de namen 'Groguaudio' en 'GR10'. Een mooie verwijzing als je het ons vraagt, omdat Grogu in The Mandalorian ook heel waardevol is en vaak wordt gezocht door de protagonist 'Din Djarin'.

Speaker maakt kabaal

De naam 'Grogaudio' is interessant, want het verwijst mogelijk naar de ingebouwde speaker van de tracker. Als je een voorwerp met een tracker verloren bent, dan kan je een app gebruiken om die speaker te activeren, zodat je het voorwerp makkelijker kan terugvinden. Anderzijds, als een wildvreemde een voorwerp optilt dat door de eigenaar wordt gezocht, dan gaat die speaker kabaal maken.

Gerelateerde artikelen

Maar de Grogu-tracker gaat ook nog van een andere techniek gebruik maken om door zijn eigenaar gevonden te worden, namelijk van bleuteooth en ultra widebandtechnologie (UWB). Via deze technologieën kan de tracker met je telefoon verbinden en zo kan je in een app zien hoe dicht je je bij het voorwerp bevindt. UWB werkt vele malen nauwkeuriger vergeleken met bluetooth en daarom is het goed dat Google niet alleen op bluetooth leunt.

Groot netwerk

Maar uit eerdere lekken weten we al dat niet alleen jouw telefoon met de tracker kan verbinden om voorwerpen op te sporen, maar Google wil nog veel meer apparaten in de strijd gooien. Alle producten die met Fast Pair werken kunnen trackers detecteren. Fast Pair is Googles systeem waarmee oortjes en koptelefoons kunnen worden gekoppeld, maar het gaat straks ook werken op alle smarthome-producten die de Matter-ondersteunen.

Gerelateerde artikelen

Google werkt al langer aan zijn eigen software waarmee Android-gebruikers verloren voorwerpen kunnen terugvinden. Dat is in december ontdekt in de code van Google Play Services. Vermoedelijk worden de nieuwe functies ondergebracht in de huidige Vind mijn apparaat-app.

Sinds 2021 doen er al de geruchten de ronde over een AirTag van Google, maar nu wijst alles erop dat deze Grogu-tracker toch echt komt. Wanneer we hem precies mogen verwachten, is niet zeker.

Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk