AirDrop-alternatief van Xiaomi, OPPO en Vivo nu deels beschikbaar

AirDrop-alternatief van Xiaomi, OPPO en Vivo nu deels beschikbaar

Samenwerking Xiaomi, Vivo en OPPO

De drie smartphonegiganten uit China, Vivo, OPPO en Xiaomi hebben een tool gemaakt waarmee je via bluetooth snel bestanden kan delen. Deze tool kun je vergelijken met AirDrop van iOS en is nu op een aantal smartphones beschikbaar. Dat laten de drie fabrikanten via diverse bekendmakingen weten.

Het AirDrop-alternatief van Vivo, OPPO en Xiaomi komt sneller op de markt dan Googles Fast Share waarvan we hoopten dat we deze in Android 10 zouden gaan tegenkomen. Fast Share kan door middel van een speciaal commando worden geactiveerd en werkt op een vergelijkbare manier als AirDrop.

Peer-to-Peer Transmission Alliance

De nieuwe deelfunctie van Vivo, OPPO en Xiaomi is niet als app beschikbaar maar ingebouwd in de schil van de drie afzonderlijke fabrikanten. De deelfunctie maakt gebruik van bluetooth en WiFi P2P (Peer-to-peer) met een snelheid van ongeveer 20 MB/s. Een internetverbinding is niet nodig. Het drietal nodigt ook andere bedrijven uit om deel uit te maken van hun alliantie.

Xiaomi-telefoons die op MIUI 11 (Android 9 of Android) draaien kunnen de functie via Mi Share gebruiken. Mensen met een OPPO-telefoon met ColorOS 7 kunnen via een veeg naar beneden over het scherm OPPO Share tevoorschijn halen. Dat gaat momenteel om de Reno 2, Reno 10X Zoom, F11 Pro, F11 Pro Marvel's Avengers Limited Edition en de F11. In de komende maanden worden hier telefoons in de Find-serie, Reno-serie, R-serie, F-serie, A-serie en K3-serie aan toegevoegd. Vivo geeft aan dat de deelfunctie vanaf februari met alle nieuwe telefoons meegeleverd wordt. Over bestaande telefoons geeft de fabrikant geen informatie.

Kijk jij uit naar een snellere deelmethode op je Xiaomi-, OPPO- of Vivo-toestel, of wil je liever Fast Share van Google zien verschijnen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bestanden delen Xiaomi, Vivo en OPPO

Lees meer over:
Android algemeen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties