Afbeeldingen Samsung Galaxy Z Flip 5 tonen twee coverschermen

Afbeeldingen Samsung Galaxy Z Flip 5 tonen twee coverschermen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Samsung gaat volgens geruchten afrekenen met één van de minpunten van de Samsung Galaxy Z Flip 4, het kleine coverscherm. De eerste renders van de opvolger met een supergroot coverscherm zie je hier. En er is meer...

Galaxy Z Flip 5 krijgt groot coverscherm

In onze review van de Samsung Galaxy Z Flip 4 kun je lezen dat het kleine 1,96 inch coverscherm wel wat groter had mogen zijn. De Coverscherm-widgets kunnen mede door het kleine scherm ook een stuk worden verbeterd. Het ziet ernaar uit dat Samsung onze adviezen ter harte heeft genomen. Begin dit jaar dook het eerste bericht op over een groot coverscherm voor de Samsung Galaxy Z Flip 5 en we kunnen daar nu renders aan toevoegen.

Volgens de geruchtenverspreider SuperRoader krijgt de nieuwe vouwtelefoon van Samsung een 3,4 inch coverscherm dat bijna de gehele voorkant bedekt. Dat scherm zou dan groter zijn dan het 3,26-inch van de OPPO Find N2 Flip. Daar blijft het niet bij, SuperRoader denkt namelijk dat er nog een tweede coverscherm op de Galaxy Z Flip 5 komt, naast de camera's. Dat kleinere scherm laat de klok, het accupercentage en AR emoji zien.

- Lees verder onder de aanbiedingen -

Afbeeldingen Samsung Galaxy Z Flip 5 tonen twee coverschermen

Het tweede coverscherm heeft een bijna vierkant scherm en een aspect ratio van 1:1.038, volgens Ice Universe). Dat formaat is met name handig voor het bekijken van meldingen, de snelle instellingen en de Coverscherm-widgets zonder de telefoon te openen. Voor het bekijken van deze zaken op de Galaxy Z Fold 4 moest ondergetekende regelmatig de telefoon alsnog openklappen. Ook als viewfinder kan zo'n vierkant scherm meer mogelijkheden bieden. Misschien zouden er zelfs apps op geopend kunnen worden.

Volgens Sammobile krijgt de foldable vlakke randen aan de zijkanten en kan ze volledig dichtgeklapt worden, zonder opening tussen de twee helften van het apparaat. De Galaxy Z Flip 5 zou verder een bijna onzichtbare vouw, een grotere primaire camerasensor, de Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy-processor en een langere batterijduur krijgen.

Beschikbaarheid

Samsungs vouwbare telefoons worden deze zomer verwacht, ergens in de maand augustus. Er is nog niets bekend over een precieze lanceringsdatum en een verwachte prijs voor de toestellen. De Samsung Galaxy Z Flip 4 kwam vorig jaar voor 1099 euro op de markt en jet betaalt 1799 euro voor een Galaxy Z Fold 4.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk