Afbeeldingen OnePlus Nord N20 5G doen denken aan een iPhone

Afbeeldingen OnePlus Nord N20 5G doen denken aan een iPhone

Er zijn renders verschenen van de OnePlus Nord N20 5G. De opvolger van de OnePlus Nord N10 5G krijgt van OnePlus een nieuwe designfilosofie mee en heeft wat weg van de nieuwe iPhones. Naast het ontwerp zijn er ook de nodige specificaties gelekt.

Plat frame en 'losse' camera's

De OnePlus Nord N20 5G gaat waarschijnlijk niet meer beschikken over een afgerond frame, iets wat bij zijn voorganger nog wel het geval was. Daarentegen krijgt het toestel een plat frame met afgeschuinde randen. Dit is te zien op beelden die werden verspreid door de bekende geruchtenverspreider OnLeaks. Op deze beelden zien we tevens dat het toestel beschikt over een 3.5mm jack en één enkele speaker.

Afbeeldingen OnePlus Nord N20 5G doen denken aan een iPhone
Met dit platte frame en met de camera's heeft de nieuwe OnePlus overigens wel iets weg van de iPhone 12 en 13-serie. Ja toch?

Verder zien we twee grote camera sensoren op de achterkant van het toestel pronken. Volgens de geruchten zou een van deze lenzen een 48 MP hoofdcamera moeten zijn. Bij de andere lens zou het gaan om een 8 MP variant. Over wat voor camera dit precies gaat is nog niet bekend, maar waarschijnlijk gaat het hier om een groothoeklens. Daarnaast zien we overigens een flitser en nog een andere sensor zitten. Van deze laatstgenoemde is wederom nog niet bekend wat voor sensor dit precies is. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een 2 MP macrocamera of om een 2 MP monochrome sensor.

De sensoren zitten, in tegenstelling tot de OnePlus Nord N10 5G, los op de achterkant van het toestel. Bij de Nord N10 zaten deze nog in één groot camera-eiland en leek deze erg veel op de Samsung Galaxy A51.

Afbeeldingen OnePlus Nord N20 5G doen denken aan een iPhone
OnePlus Nord N10 5G

Specificaties

De OnePlus Nord N20 gaat volgens de geruchten beschikken over de Qualcomm Snapdragon 695. Een low-end processor die beschikt over een 5G modem. Verder zou het toestel een 6.43'' AMOLED-paneel moeten krijgen met een verversingssnelheid van 90Hz. De achterkant en de randen van het toestel zijn waarschijnlijk gemaakt van plastic. De vingerafdrukscanner vinden we terug in het scherm van het toestel.

Wanneer het toestel precies op de markt moet komen is nog bekend, hetzelfde geldt voor de prijs van het toestel. De OnePlus N10 Nord 5G kreeg een adviesprijs mee van 349 euro, de verwachting is dat de N20 ongeveer hetzelfde zou moeten kosten.

Wat vind jij van het design en van een platframe? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Afbeeldingen OnePlus Nord N20 5G doen denken aan een iPhone
OnePlus Nord N20 5G
6,43 inch inch - 2400 x 1080 px
128 GB GB
Qualcomm Snapdragon 695 5G

Meer info

Lees meer over:
OnePlus OnePlus Nord N20 5G

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties