Androidworld krijgt nieuwe website en app

Androidworld krijgt nieuwe website en app

Goodbye my friend

Iedereen heeft wel een paar schoenen in de kast liggen die nog zo lekker lopen maar eigenlijk versleten zijn. Je kunt ze laten knappen maar dat helpt maar tijdelijk. Die vergelijking is ook van toepassing op ons CMS, het systeem waar de redactie alle content maakt. We zijn Androidworld in 2008 begonnen met WordPress en in 2012 overgestapt naar een CMS gebaseerd op Django. Een fantastisch systeem waar Sander Tuit ontzettend veel tijd en liefde in heeft gestoken.

Androidworld in 2011

Toch is het tijd om over te stappen naar iets nieuws, om de volgende reden. Sander Tuit is sinds 2019 een nieuwe uitdaging aangegaan en hij heeft hij geen tijd meer om Androidworld te ondersteunen in technische zin. Daarnaast kost het zelf onderhouden van een CMS geld en tijd. Vooral dat laatste willen we steken in waar we goed in zijn en dat is content maken voor jullie.

Androidworld gaat voor het nieuwe CMS een samenwerking aan met een bedrijf dat 24/7 klaar staat om problemen op te lossen en samen met ons te werken aan de toekomst.

Wat gaat er gebeuren?

Ten tijde van het verschijnen van dit artikel zal men al druk bezig zijn met het overzetten van de content naar het nieuwe CMS. Zodra dat klaar is zal de 'knop' worden omgezet en dan kun je ons bezoeken op de nieuwe website met het nieuwe design. Naar verwachting zal dat ergens in de late avond/nacht van zaterdag op zondag gebeuren. Dan kan gepaard gaan met wat horten en stoten maar zodra de DNS helemaal overgezet is zal dat over zijn.

Let op: Als je op de nieuwe website inlogt, zul je een nieuw wachtwoord aan moeten maken. Dit is om veiligheidsredenen. Databases met wachtwoorden mogen namelijk niet verhuisd worden.

Forum en drie nieuwe apps

Na de website is het forum aan de beurt. Samen met forum-goeroes Patrick en Niels zullen we een nieuwe plek voor vraag en antwoord gaan ontwikkelen. Tot die tijd blijft het huidige forum gewoon actief.

We hebben nog steeds een groot aantal fanatieke app-gebruikers, maar ook die was aan vervanging toe. Helaas hebben we dat niet kunnen combineren met het overgaan naar het nieuwe CMS. We moeten nog een paar zaken inbouwen en dan zijn we ook daarmee klaar. Deze zal uiterlijk 1 december live staan in de Google Play Store. Naast de app van Androidworld.nl, zal er een app verschijnen voor Androidworld.be en Playstadia. En omdat we ook heel veel trouwe lezers hebben met een iPhone zullen deze apps ook in Apples App Store komen te staan. Leuk toch!

Wil je een berichtje krijgen wanneer de nieuwe app live staat? Klik dan hier

Helaas zullen de fanatieke app-gebruikers het even een aantal weken moeten stellen zonder updates, maar daar komt wel een hele mooie app voor terug. We hopen dat jullie dit geduld kunnen opbrengen en surf in de tussentijd even naar de mobiele site!

Lees meer over:
Site nieuws Androidworld

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer