Actions on Google worden nog interactiever met nieuwe update

Actions on Google worden nog interactiever met nieuwe update

Actions on Google

Het is misschien wel het meest onduidelijke deel van Google Assistant: Actions on Google. Dit komt omdat deze Actions regiogebonden zijn en dus niet te gebruiken als je je apparaat op het Engels neerzet. Aangezien Google Assistent binnenkort naar Nederland komt is het nu ook al mogelijk om als ontwikkelaar Actions on Google in het Nederlands te maken. Zo kunnen deze diensten van derden in het Nederlands meteen bij de lancering van Google Assistent worden gebruikt.

Actions on Google zijn externe diensten die een bepaalde service aanbieden. Deze kan je vervolgens via de Google Assistent opvragen en ermee communiceren. Denk aan de inpakbot van KLM die je helpt de juiste spullen mee te nemen op je vakantie. Hierbij vraag je aan je Google Assistent 'talk to KLM' waarna deze dienst wordt gestart. Actions on Google heeft nu een update ontvangen waarin meerdere zaken zijn toegevoegd of beschikbaar gemaakt.

De eerste toevoeging is ondersteuning voor media en een carousel voor weergave van media. Je kan hierboven zien hoe dit eruit komt te zien. Je kan bijvoorbeeld bij het afspelen van een interview nu 10 seconden terugspoelen of 30 seconden vooruitspoelen met vaste knoppen. Deze mogelijkheden zijn nu ook ingebouwd in de notificatie. Daarnaast is er een 'content carousel,' ofwel het weergeven van inhoud in een carouselvorm waar je horizontaal doorheen kan scrollen. Denk aan het zien van producten, recepten of plaatsen.

Ook zijn features beschikbaar gemaakt die in november 2017 al zijn aangekondigd. Het gaat om de dagelijkse berichten die je van Actions on Google kan ontvangen en je zelf voor kan opgeven. Voorbeelden zijn Esquire, Forbes en SpeedyBit die hier al gebruik van maken.

Ten slotte kunnen apparaten van derden zelf ingestelde spraakcommando's van de ontwikkelaar gaan ondersteunen. Dit is ter aanvulling van het direct aansturen van apparaten van derden, iets wat eind november mogelijk werd. Google noemt als voorbeeld een spraakcommando als 'Ok Google, doe de oven aan' wat nu kan worden 'Ok Google, zet de oven op convectie en verwarm hem voor op 180 graden.' Kortom, weer genoeg tools om voor ontwikkelaars aan de slag te gaan. Over een paar maanden is Google Assistent ook in het Nederlands en kunnen we Actions on Google aan het werk zien!

Bron: Google Blog

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties