Action zet slimme deurbel in de verkoop voor nog geen 40 euro

Action zet slimme deurbel in de verkoop voor nog geen 40 euro

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Slimme producten beginnen langzamerhand ‘gemeengoed’ te worden bij de Action. Eerder wist de winkelketen nog slimme lampen te introduceren onder de LSC Smart Connect-lijn, ditmaal voegt het een spotgoedkope slimme deurbel en slimme IP-camera aan de lijn toe.

LSC Smart Connect

Sinds de introductie van de eerste slimme lampen bij Action onder de LSC Smart Connect-naam, lijkt er een wildgroei te zijn ontstaan van slimme producten bij Nederlandse winkelketens. HEMA was er recent ook als de kippen bij om zijn eigen slimme lampen te introduceren.

Wat hebben ze gemeen? Ze maken gebruik van een app afkomstig van dezelfde ontwikkelaar: Tuya. Niet alleen de app is van Tuya afkomstig, ook de lamp zelf is gemaakt door het Chinese bedrijf – het zijn zogenoemde ‘white-label’-producten.

Gerelateerde artikelen

Dat Action en HEMA de producten zelf niet hoeven te ontwikkelen, heeft één groot voordeel: lagere prijzen voor de klant. Action heeft vrijdag nogmaals laten zien dat slim niet duur hoeft te zijn, met de introductie van zijn LSC Smart Connect Doorbell en Smart Connect IP Outdoor Camera. De deurbel is het duurste product van het stel, met een prijs van 37,95 euro, terwijl de camera voor 34,95 euro te koop is.

LSC Smart Connect videodeurbel

Wat specificaties betreft komt de deurbel van LSC Smart Connect overeen met menig concurrent uit het duurdere segment, onder andere met de opnamemogelijkheid van Full HD-video, een beeldhoek van 145 graden (groothoek) en een draadloze verbinding via het 2.4 GHz WiFi-netwerk. Action zegt dat de slimme deurbel een wifibereik heeft van 25 meter, waardoor je geen problemen zal hebben als de router wat verder van de deur staat.

Action zet slimme deurbel in de verkoop voor nog geen 40 euro

Voor het verbinden van de slimme videodeurbel is een bekabelde verbinding voor de stroomtoevoer vereist. Heb je geen stroomtoevoer in de omgeving van de deurbel, dan zal het lastig worden om de deurbel aan te sluiten. Wat wel een voordeel is van de Smart Connect videodeurbel, is dat er geen transformator nodig is voor de spanning – dat is bij menig andere videodeurbel wel een vereiste, zo ook de Nest Hello-deurbel.

LSC Smart Connect IP-camera

Naast de slimme videodeurbel, heeft Action op vrijdag een tweede product aan zijn assortiment van slimme producten toegevoegd: de LSC Smart Connect IP Outdoor Camera. De slimme camera kan beelden opnemen met een Full HD-resolutie – over de beeldhoek van de camera zijn geen details bekendgemaakt. Wel is het bekend dat de Outdoor Camera een IP65-certificaat heeft, waardoor hij buitenshuis gemonteerd kan worden en slechte weersomstandigheden kan overleven.

Action zet slimme deurbel in de verkoop voor nog geen 40 euro

Zoals geldt voor zowel de slimme videodeurbel als de IP-camera, is het mogelijk om de beelden live te bekijken via de LSC Smart Connect-app in de Google Play Store.

Slimme producten kopen

Action zet met de videodeurbel en zijn Outdoor Camera twee producten tegen ongekende prijzen op de markt: nog niet eerder was het mogelijk om zulke goedkope (slimme) camera’s te kopen. Met de lage prijs boet je wel op je privacy: de gegevens worden verwerkt door de infrastructuur van Tuya in China. Het is daarbij onbekend hoe goed de beveiliging van de slimme producten geregeld is, wat ertoe zou kunnen leiden dat je camerabeelden openbaar komen te staan in het geval dat dit slecht geregeld is.

Voor het aanschaffen van zowel de slimme videodeurbel als de Outdoor IP-camera kun je terecht in de winkels van Action. Vermoedelijk kun je binnenkort voor dezelfde producten – onder een andere naam – ook bij de HEMA terecht. Wat vind jij van de slimme producten? Ga jij ze aanschaffen? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk