Acer Chromebook Spin 514 is convertible met AMD Ryzen-processor

Acer Chromebook Spin 514 is convertible met AMD Ryzen-processor

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Acer heeft een nieuwe Chromebook met draaibaar scherm en krachtige prestaties op de markt gebracht. De Acer Chromebook Spin 514 komt met AMD Ryzen-processors.

Acer Chromebook Spin 514

Deze week deelden we nog onze review van de Acer Chromebook 514, dat is een meer traditionele Chromebook zonder draaischerm. Recent heeft Acer op de CES-techbeurs in Las Vegas een nieuwe convertible-variant op de markt gebracht. Dat zegt het bedrijf in een persbericht. De laptop komt met een draaibaar touchscreen, maar ook een reeks andere verbeteringen.

De Chromebook Spin 514 heeft nog altijd een 14 inch IPS LCD-scherm met een Full HD-resolutie. Het is dit keer alleen standaard voorzien van een touchscreen en het kan 360 graden draaien tot achter het toetsenbord van de laptop. In theorie kan je zo de Chromebook als een laptop gebruiken, al is hij met zijn metalen behuizing niet de lichtste met een gewicht van 1,55 kilogram. Acer spreekt wel over een "militaire kwaliteit", want de behuizing voldoet aan de MIL-STD 810H-standaard.

Acer Chromebook Spin 514 is convertible met AMD Ryzen-processor

Prestaties en aansluitingen

De fabrikant gebruikt dit keer geen Intel-processor, maar wel verschillende modellen van AMD's Ryzen-processors. De krachtigste is de AMD Ryzen 7 3700C. De Chromebook kan geleverd worden met maximaal 16 GB RAM en 256 GB aan opslagruimte. Het apparaat komt verder met twee usb-c-poorten, twee usb-a-poorten en een microSD-slot. Modellen van deze Chromebook die komen met een Ryzen 5- of Ryzen 7-processor zijn ook uitgerust met HDMI.

Gerelateerde artikelen

Een belangrijk aspect voor een Chromebook is ook de accuduur. Volgens Acer is die goed voor 10 uur aan gebruik na een oplaadbeurt. De Chromebook Spin 514 heeft tot slot ook een Enterprise-variant die voor zien is van de Chrome Enterprise Upgrade. Je ontgrendelt zo de zakelijke mogelijkheden van Chrome OS. IT-afdelingen kunnen medewerkers die in de cloud werken een beveiligde toegang bieden, instrueren en aansturen.

Beschikbaarheid

De Acer Chromebook Spin 514 is vanaf eind april in de Benelux verkrijgbaar vanaf 499 euro. De Acer Chromebook Enterprise Spin 514 is vanaf eind april verkrijgbaar in de Benelux vanaf 549 euro. Wat is jouw eerste indruk van deze Chromebook Spin 514? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk