Accounts Mark Zuckerberg getroffen door hack, twee-staps-authenticatie blijft belangrijk

Accounts Mark Zuckerberg getroffen door hack, twee-staps-authenticatie blijft belangrijk
Ben jij weleens getroffen door een hack, gebruik je overal hetzelfde wachtwoord of gebruik je weleens openbare computers waar je dan niet op uitlogt? Het zijn allemaal manieren waarop kwaadwillenden kunnen inloggen op bijvoorbeeld jouw e-mail of social media accounts en nu is Mark Zuckerberg daar de dupe van geworden, uiteraard één van de velen.

Mark Zuckerberg

Half mei werd er bekend dat er meer dan 100 miljoen log-ins werden gestolen van LinkedIn en de gegevens daarvan zijn dit weekend gebruikt om verschillende social media-accounts van Mark Zuckerberg over te nemen. Dat wordt gesteld door het hackerscollectief die hierdoor het Twitter-, Pinterest- en LinkedIn-account van de oprichter van Facebook konden hacken. Ook zou zijn Instagram-account gehackt zijn, maar dat is volgens Facebook echter niet het geval.

Verschillende accounts werden uit voorzorg geblokkeerd, maar zijn nu weer actief. Via onder ander zijn Twitteraccount liet de groep weten dat zijn gegevens via het LinkedIn-lek waren gevonden en dat hij maar moest DM'en - oftewel een privébericht moest sturen - voor meer details.

Twee-staps-authenticatie

Dit bewijst nogmaals dat als je voor 2012 al een LinkedIn-account had, je alsnog je wachtwoord moet veranderen als je dat op meerdere plaatsen gebruikt. Nu is het Mark Zuckerberg die getroffen is en dus is het 'wereldnieuws', terwijl er dagelijks veel mensen de dupe zijn van zulke praktijken. Ook kun je bij veel applicaties inmiddels twee-staps-authenticatie instellen, wat ook zeker aan te raden is. Hierbij kun je niet alleen inloggen als je het wachtwoord en inlognaam van een account weet, maar krijg je bijvoorbeeld ook een extra SMS'je op je telefoon met daarin een code. Deze moet je vervolgens invoeren om daadwerkelijk in te kunnen loggen, wat dus zorgt voor een extra veiligheidsmaatregel. Hier lees je hoe je de codegenerator instelt voor Facebook.

Bron: VentureBeat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties