'Niet-officiële accessoires werken niet meer na Android 4.4-update Galaxy Note 3'

'Niet-officiële accessoires werken niet meer na Android 4.4-update Galaxy Note 3'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Werkt niet meer

Gebruikers van de Samsung Galaxy Note 3 hebben ontdekt dat na de update naar Android KitKat accessoires die niet officieel van Samsung zijn niet meer werken. Met de update naar Android 4.4.2 gaat het zogenaamde 'accessory authentication system' van Samsung in werking . Wanneer een accessoire met een Samsung toestel wil werken moet het toestel de accessoire herkennen door een zogenaamde RFID-chip.

Als de accessoire deze chip niet heeft dan zal bijvoorbeeld de case met draadloos laden niet werken en heb je dat dure hoesje voor niks gekocht.

Toestemming

Dus het ziet er naar uit dat wanneer een fabrikant accessoires wil uitbrengen die met een Samsungtelefoon moeten werken daarvoor eerst toestemming zal moeten vragen aan het bedrijf uit Zuid-Korea. Deze toestemming zou best wel nog eens eens vergezeld kunnen gaan met een factuur vanuit Samsung.

Samsung lijkt deze strategie rechtstreeks van Apple te kopiëren en steeds meer het net om de consument te sluiten. Een voor ons misschien onbegrijpelijke maar uit een puur commercieel oogpunt begrijpelijke beslissing. Maar om de consument zonder waarschuwing deze maatregel op te leggen voelt niet helemaal goed.

We zijn benieuwd wat voor effect dit zal hebben op de merk-loyaliteit voor Samsung. Het bedrijf zal heel veel goede redenen kunnen opvoeren voor deze beslissing maar voor veel consumenten zal het overkomen als arrogant. We hebben Samsung Nederland om commentaar gevraagd.

Bron: Androidandme

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk