ABN-AMRO stopt met contactloos betalen met passieve wearables

ABN-AMRO stopt met contactloos betalen met passieve wearables

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Handig even betalen met een sleutelhanger of ring? Dat kan straks niet meer als je ABN-AMRO-klant bent. De bank stopt vanaf april 2023 met de mogelijkheid om contactloos te betalen met een passieve wearable. Een passieve wearable is bijvoorbeeld een SwatchPAY!-horloge, of een wearable van de merken Mondaine, K-RING, Olympic en LAKS.

ABN-AMRO

De bank geeft als reden dat het gebruik van de wearables aanzienlijk is gedaald in de laatste jaren. ABN-AMRO schrijft: “Het gebruik van de passieve wearables is in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Steeds meer klanten kiezen voor contactloos betalen met Google Pay of Apple Pay. Deze methodes zijn veilig, contactloos en handig in gebruik.”

ABN AMRO

ABN AMRO

ABN AMRO Mobiel Bankieren is de mobielbankieren-app van de ABN AMRO.Bankieren dichtbij, waar u ook bent Snel geholpen worden bij bellen via de app  Ve ..

Het is sinds 1 december al niet meer mogelijk om een passieve wearable aan je digitale ABN-AMRO-betaalpas te koppelen. Heb je deze wearable twee jaar of korter kunnen gebruiken, dan biedt de bank deze klanten een vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is onbekend, maar wordt half april 2023 automatisch op je betaalrekening bijgeschreven (de betaalrekening die aan de wearable is gelinkt). Als er sprake is van meerdere wearables, dan krijg je per wearable een vergoeding.

Het lijkt een vrij uit het niets komende beslissing te zijn van de bank: sommige mensen hebben vrij recent nog een voucher gekregen om nieuwe passieve wearables aan te schaffen. Huidige vouchers zijn per direct niet meer geldig. De bank geeft aan dat maar een beperkt aantal klanten gebruik heeft gemaakt van het voucherprogramma.

Gerelateerde artikelen

Passieve wearables

Heb je Garmin Pay of Fitbit Pay tot je beschikking, dan kun je die -naast Google Pay of Apple Pay- wel gebruiken in combinatie met de bijpassende wearable. Voor passieve wearables van de merken Mondaine, K-RING, Olympic, LAKS en SwatchPAY! valt het doek echter per 1 april 2023.

Betaalde jij vaak je aankopen met je passieve wearable via ABN-AMRO? Hoe vind je het dat de bank hier nu mee stopt? Laat het achter in de reacties bij dit artikel.

Garmin Venu 2 Plus

Garmin Venu 2 Plus

De Garmin Venu 2 Plus is een smartwatch waarmee je kunt bellen en de spraakassistent van je smartphone kunt gebruiken om berichten te versturen, vragen te stellen en nog veel meer. Daarnaast bevat de Venu 2 Plus veel gezondheids-, wellness- en fitnessfuncties met onder andere slaapscore, stressmonitoring, Body Battery, en een vele sporten om bij te houden. Het horloge heeft een AMOLED-display en een batterijlevensduur tot 9 dagen.

€ 449,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk