Aantal Nexus 6-eigenaren hoort echo tijdens telefoongesprek na Nougat-update

Aantal Nexus 6-eigenaren hoort echo tijdens telefoongesprek na Nougat-update

Android 7.1.1 Nougat

Het heeft even geduurd na de officiële release van Android 7.1.1 Nougat totdat de Nexus 6 aan de beurt was voor de update. Problemen met de chipset van het toestel zouden kunnen geleid hebben tot deze vertraging.

Android 7.1.1 Nougat is een relatief kleine update ten opzichte van Android 7.0 Nougat. In de nieuwere versie kunnen ontwikkelaars onder andere extra snelkoppelingen toevoegen aan hun app-icoontjes en is het mogelijk om gif'jes en andere plaatjes direct vanaf het toetsenbord toe te voegen aan berichten.

Echo tijdens gesprek

Net als bij de accuproblemen met de Nexus 6P in december vorig jaar, staan de Google Product Forums en de Issue Tracker vol met berichten over problemen met een echo in de speaker. Tijdens een gesprek dat via de luidspreker wordt gevoerd, hoort de persoon aan de andere kant van de lijn een echo van zijn eigen stem. Een oplossing is om de microfoon op mute te zetten maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ook zijn er berichten over een kraakgeluid, sowieso niet bevorderlijk voor het voeren van een gesprek.

Een aantal gebruikers heeft de Nexus 6 weer teruggezet op Android 7.0 waarna het probleem verholpen is. De telefoonapp terugzetten naar een eerdere versie helpt niet. Een medewerker van Google heeft hier het probleem erkend en aangegeven dat het team ermee aan de slag gaat. We hopen in ieder geval dat Google een hogere prioriteit aan dit probleem geeft en op korte termijn voor een oplossing zorgt.

Ervaren jullie deze problemen ook met de Nexus 6?

Bron: Android Police

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Motorola Nexus 6
3220 mAh
5.96 inch - 2560x1440 px
32/64 GB
Qualco Snapdragon 805

Meer info

Lees meer over:
Nexus 6

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties