Google test aanpasbare helderheid op Chromebooks

Google test aanpasbare helderheid op Chromebooks

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Aanpasbare helderheid

Op het Made by Google-evenement van eind vorig jaar kregen we nog niet alles te zien waar Google aan werkte, want er werd lang gesproken over twee Chromebooks die in ontwikkeling waren met codenamen Atlas en Nocturne, maar we kregen alleen die laatste te zien. Dat bleek de Pixel Slate te zijn.

Ondertussen blijkt dat Atlas nog steeds in ontwikkeling is bij Google en nu is ontdekt op de ontwikkelaarssite Chromium Gerrit dat Google een nieuwe functie voor Chrome OS uittest zowel op de Pixelbook als op Atlas. Het gaat om ondersteuning voor lichtsensors waardoor aanpasbare schermhelderheid mogelijk wordt, dat is een functie die ondertussen standaard aanwezig is op telefoons.

Foto's van de Acer Chromebook Spin 13

Kwaliteit verschilt

De bedoeling is dat Chromebooks net als telefoons hun scherm dimmen in donkere omgevingen om accucapaciteit te besparen, maar wel de helderheid verhogen op plaatsen met met veel licht. In onze reviews van smartphones merken we dat de kwaliteit van aanpasbare helderheid erg hard kan verschillen afhankelijk van het toestel, dus het valt nog af te wachten hoe goed de functionaliteit zal werken op Chromebooks.

Toch lijkt het ons hoe dan ook een meerwaarde als je scherm overschakelt op aanpasbare helderheid wanneer je je Chromebook loskoppelt van de oplader of wanneer hij een bepaald percentage van zijn batterij overhoudt. De functionaliteit zal mogelijk deel gaat uitmaken van de snelle instellingen in Chrome OS.

Foto's van de Acer Chromebook Spin 11

Beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk wanneer we aanpasbare helderheid of de nieuwe Pixelbook Atlas te zien zullen krijgen, maar mogelijk wil Google het toestel introduceren op zijn Google I/O-ontwikkelaarsconferentie in het begin van de maand mei. Misschien onthult Google dan ook zijn Pixel 3 Lite die al langer gelekt was op het internet.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk