9292 kondigt verkoop e-tickets voor openbaar vervoer in app aan

9292 kondigt verkoop e-tickets voor openbaar vervoer in app aan

E-tickets voor het hele traject

Reizigers kunnen na het plannen van een reis in de 9292-app straks meteen een geldig ticket kopen voor de gehele reis. Dus voor de trein, bus, tram, metro én het veer. 9292 test de functie momenteel in een bèta-versie van de app voor Android. Na de pilot komt de functie voor alle reizigers beschikbaar.

9292 geeft aan dat het met deze nieuwe functie voldoet aan de wens van de reiziger om via één app actueel reisadvies te ontvangen en een ticket voor de hele reis te kunnen kopen. Reizigers hoeven dan niet meer langs de kaartautomaat of op verschillende sites kaartjes aan te schaffen. Ze kunnen de e-tickets volgens 9292 veilig en contactloos in de app aanschaffen.

9292 verkoop e-tickets

Voorlopig alleen 2e klas treintickets

9292 verkoopt voorlopig alleen tweede klas treintickets met voltarief enkele reis. Voor bus, tram, metro en veer gelden de tarieven van de tickets die de vervoerders beschikbaar stellen. 9292 brengt daarvoor wel servicekosten in rekening om de dienst beschikbaar te kunnen stellen. Dat doet het bedrijf om de dienst mogelijk te kunnen maken.

Voor de dienst werkt 9292 samen met e-ticketingpartner Tranzer. Tranzer heeft al een platform voor de aanschaf van openbaar vervoer tickets. Door de kennis van beide te bundelen, willen ze de reiziger ontzorgen.

Beschikbaarheid

De nieuwe functie is momenteel als pilot beschikbaar voor ruim 1200 gebruikers die de bètaversie van de 9292-app gebruiken. Na deze test zal de functie voor iedereen beschikbaar komen. Het is niet bekend wanneer dit gebeurt.

9292 OV - trein, bus, metro, & tram route planner
Even snel bekijken hoe laat de bus vertrekt, welk perron je moet hebben voor de trein, waar je moet overstappen of hoelang de reisduur wordt? Dat doe je met 9292. De ..

Meer info

Lees meer over:
Reizen en lokaal

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer