6 apps om je menu met snelle instellingen aan te passen

6 apps om je menu met snelle instellingen aan te passen

Android Nougat en de snelle instellingen

In Android 7.0 Nougat is het menu met snelle instellingen uitgebreid. Er is meer ruimte voor 'tegels' met snelle instellingen en er kan hier ook nog doorheen gebladerd worden door te vegen. Via het potloodje kunnen je ook een en ander wijzigen in het menu zoals de volgorde van de tegels en welke tegels te zien moeten zijn als het menu naar beneden wordt geveegd.

De komst van Android 7.0 maakt het ook voor ontwikkelaars mogelijk om zelf instellingen-tegels te maken. Voorbeelden van apps die hun eigen instellingen-tegel hebben zijn Talon, Flamingo, LastPass en Spotify. Uiteraard zijn er in de Play Store nog veel meer apps die je het menu met snelle instellingen laten aanpassen. Wij hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

Quidgets

Quidgets is zo'n app die instellingen-tegels heeft ontwikkeld, alleen bevatten de tegels geen belangrijke actie of instelling van een app. Nee, Quidgets plaatst namelijk volwaardige widgets in het menu met snelle instellingen. Het enige dat de gebruiker hoeft te doen is het menu snelle instellingen tevoorschijn te halen, op bewerken klikken (potloodje) en dan een tegel van Quidgets toe te voegen. Dan kan er een widget geselecteerd worden die dan te zien is in het menu.

> Lees ons volledige artikel over Quidgets

Tile Extension for Nougat

De app Tile Extension for Nougat voegt een hele rij tegels aan het menu met snelle instellingen toe zoals synchronisatie, helderheid, sleep mode en meer. Deze app bevat ook een aantal 'shortcut'-tegels waarbij het mogelijk is om een app te koppelen.

> Lees ons volledige artikel over Tile Extension for Nougat

Shortcutter

Met Shortcutter kun je het menu met snelle instellingen, dat werd uitgebreid in Android 7.0, aanpassen met extra tegels en shortcuts naar apps die je veel gebruikt. Roottoegang is voor deze app niet nodig. Gebruikers kunnen met deze app instellen welke tegels te zien moeten zijn en door middel van slepen de tegels herschikken.

> Lees ons volledige artikel over Shortcutter

QuickTile Quick Settings 7+

Ook met QuickTile Quick Settings 7+ zijn er vele mogelijkheden op tegels aan te passen. Ook zijn er meer dan 50 activiteiten te koppelen zoals een een bepaalde website, het starten van de automodus of de schermverlichting. Een aantal van deze Activities vereisen roottoegang.

Weather Quick Settings Tile

Weather Quick Settings Tile is een tegel die een ding doet, het weer tonen in het menu met snelle instellingen en dat is best handig. Als je erop klikt, verschijnt er een schermpje met wat uitgebreidere weerinformatie. De app is gratis maar via een in-app-aankoop kunnen meer functies aangeschaft worden voor €2,79.

QuickHue - QuickSettings Tile

QuickHue - QuickSettings Tile is een tegel speciaal voor de mensen met Philips Hue-lampen in huis. Zet je telefoon aan, veeg het menu tevoorschijn, klik op de QuickHue-tegel en je Hue-lampen gaan aan of uit. Handig!

QuickHue - QuickSettings Tile
QuickHue - QuickSettings Tile is een tegel speciaal voor de mensen met Philips Hue-lampen in huis. Zet je telefoon aan, veeg het menu tevoorschijn, klik op de QuickH ..

Meer info

Weather Quick Settings Tile
Weather Quick Settings Tile is een tegel die een ding doet, het weer tonen in het menu met snelle instellingen en dat is best handig. Als je erop klikt, verschi ..

Meer info

QuickTile Quick Settings 7+
Met QuickTile Quick Settings 7+ zijn er vele mogelijkheden op tegels in het menu met snelle instellingen aan te passen. Ook zijn er meer dan 50 activiteiten te ..

Meer info

Quidgets
Quidgets is een handige app die instellingen-tegels heeft ontwikkeld, alleen bevatten de tegels geen belangrijke actie of instelling van een app. Nee, Quidgets ..

Meer info

Shortcutter - Quick Settings
Met Shortcutter kun je het menu met snelle instellingen, dat werd uitgebreid in Android 7.0, aanpassen met extra tegels en shortcuts naar apps die je veel gebru ..

Meer info

Lees meer over:
Android 7.0 Nougat

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties