5 verbeteringen voor WhatsApp

5 verbeteringen voor WhatsApp

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

1. Berichten versturen vanaf PC of browser

Wat ons betreft het grootste gemis aan WhatsApp, het is niet mogelijk berichten via de PC of browser te sturen. Er zijn wel een aantal oplossingen hiervoor, echter zijn deze vaak bewerkelijk en functioneren niet altijd volledig. Met bijvoorbeeld Hangouts is het mogelijk met elk PC, tablet of smartphone berichten te versturen, iets dat wij ook graag zouden zien.

2. Online status verbergen

Een veel gehoord probleem is het feit dat het niet mogelijk om je status te verbergen. Zo kunnen anderen te allen tijde zien of je online bent en wanneer je voor het laatst online bent geweest. Dit is niet altijd wenselijk, vooral als je bijvoorbeeld niet reageert, of gezien hebt dat je vrienden of vriendin wel online is geweest, maar nog niet gereageerd heeft. Dit is de ultieme reden voor ruzies in de relatie of andere complottheorieën.

3. Locatie delen voor bepaalde periode

Het is mogelijk je locatie te delen met WhatsApp, ontzettend handig, maar dit is slechts een momentopname. Het zou erg handig kunnen zijn om je locatie voor een X-periode te delen, zeg de tijd dat je onderweg bent naar een afspraak. Zo weet degene waar je mee hebt afgesproken, waar je bent en hoe laat je ongeveer aan zult komen.

4. WhatsApp op tablets

WhatsApp is gekoppeld aan een telefoonnummer en vereist dan ook een werkende netwerkverbinding om überhaupt geactiveerd te worden. Dit is niet mogelijk op tablets, althans, standaard niet. Ook al komt deze functie in de buurt van beschikbaarheid op de PC, toch krijgen we vaak vragen over waarom WhatsApp niet geschikt is voor tablets. Er zijn wel allemaal omwegen om dit mogelijk te maken, maar dit is verre van ideaal.

5. Statistieken om te delen

WhatsApp heeft een beperkt aantal statistieken beschikbaar, zoals het aantal verzonden en ontvangen berichten. Wij zouden graag meer statistieken zien, aantal berichten per persoon, gemiddeld aantal berichten per dag en nog veel meer. Deze moeten dan uiteraard wel via social media te delen zijn, zodat ook andere kunnen meegenieten.

Welke functies mis jij nog aan WhatsApp?

5 alternatieven voor WhatsApp

WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk