5 tips om 'the very best' te worden met Pokémon Go

5 tips om 'the very best' te worden met Pokémon Go
Na maanden reikhalzend te hebben uitgekeken naar Pokémon Go, is de game sinds deze week te spelen op Android en iOS. Officieel nog niet in Nederland, maar via een (eenvoudige) omweg kunnen Android-gebruikers met het spel aan de slag. Wij hebben vijf tips op een rijtje gezet waarmee je een betere Pokémon-trainer wordt.

Pokémon Go

De ontwikkelaars van Pokémon Go hebben de game in de Play Store gepubliceerd, maar door een geografische blokkering is hij alleen in landen als Australië en de VS te downloaden. Gelukkig komt daar de kracht van Android om de hoek kijken; via een apkbestand kun je het spel ook in Nederland downloaden. Daadwerkelijk spelen is lastiger: door de overweldigende populariteit van Pokémon Go liggen de servers er regelmatig uit. De ontwikkelaars hebben daarom besloten om de officiële uitrol naar nieuwe landen te pauzeren en eerst aan een oplossing voor de overbelasting van de servers te werken. Het is dus mogelijk dat het spel af en toe niet werkt, maar heb je mooi tijd om onderstaande tips nog eens door te nemen. 

Tip 1: In drukke omgevingen krijg je meer gratis items

Het spreekt aardig voor zich, maar in een druk stadscentrum zijn meer items te vinden dan op het platteland. Die gratis items zijn aanwezig bij zogenaamde Pokéstops, die op de kaart worden aangegeven met blauwe tekens. Voorbeelden van Pokéstops zijn politiebureaus, bankjes, standbeelden en winkels. 

Pokémon Go

Tip 2: Draai de Poké Ball bij het vangen van een Pokémon voor extra XP

Een Pokémon vangen is nog niet zo makkelijk, daar helpt deze tip helaas niet bij. Maar een trucje kan ervoor zorgen dat je extra XP krijgt bij het vangen van een Pokémon, en wel door een curv ball te gebruiken. Deze activeer je door rondjes te draaien om de Poké Ball die je gaat gooien, en hem vervolgens weg te schuiven. Doe je het goed dan krijg je een berichtje als 'Nice!' te zien, gevolgd door 10 extra XP als de Pokémon daadwerkelijk gevangen is.

Tip 3: Stuur je dubbele Pokémon op in ruil voor candy's

Aan twee dezelfde Pokémon heb je weinig; je hoeft immers geen Ark van Noach te vullen. Als je een dubbel exemplaar hebt, kun je er daarom één opsturen naar Professor Willow. Hij houdt de Pokémon en geeft je in ruil daarvoor een Candy waarmee je uiteindelijk die Pokémon laat evolueren. Check van tevoren wel goed dat je de zwakste van de twee opstuurt, door onder meer het CP te vergelijken. 

Pokémon Go

Tip 4: Trek Pokémon aan met een luchtje

Soms zit het mee en kom je veel Pokémon tegen, de andere keer is het opvallend rustig. Om meer Pokémon te lokken, kun je een Incense (sterk parfum) gebruiken. Je hebt er in het begin van het spel twee gekregen (check je rugzak), en als die op zijn kun je er een met een in-app aankoop aanschaffen.  Door een Incense in te zetten, vergroot je de dertig minuten de kans dat er Pokémon om je heen opduiken. Een handig middeltje als je je Pokédex wil aanvullen dus!

Pokémon Go

Foto via Frolichawaii

Tip 5: Gebruik de accubesparende modus

Hoe cool Pokémon Go ook is, de game vraagt - zeker bij langere sessies - veel van de accu. Zo kun je het alleen spelen als de app open is en het scherm aanstaat, wat de accuduur logischerwijs verkort. Om ervoor te zorgen dat je smartphone niet halverwege op de dag leeg is, heeft het spel een ingebouwde bespaarmodus. Deze vind je in het instellingenmenu als 'battery Saver' en zet het scherm op zwart als je telefoon naar beneden wijst. Dit komt van pas als je langere stukken loopt, want de game stuurt gewoon notificaties als er om je heen iets gebeurt. 

Pokémon Go

Succes en catch 'em all!

Nog meer tips op IGN.

Lees meer over:
Games

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties