10 alternatieven voor WhatsApp

10 alternatieven voor WhatsApp

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

1. Telegram messenger

Er is veel te doen om de veiligheid in messengerapplicaties, want zelfs WhatsApp lekt aan alle kanten wordt beweerd. De oprichters van VK.com, dat is de Russische Facebook, hebben een messenger ontwikkeld die zo veilig moet zijn dat ze de eerste hacker die erin slaagt een verborgen code te vinden een dikke geldsom op zijn rekening gestort krijgt. De app zelf is clean en erg snel. Je kunt er naast berichten natuurlijk ook foto's en dergelijke mee versturen. Sinds de laatste update kun je zelfs documenten heen en weer sturen tussen elkaar.

Telegram

2. WeChat

WeChat is een messenger uit China van de internetgigant TenCent. Het grote minpunt is het uiterlijk, het lijkt inderdaad op een iOS-kloon. Maar deze messenger heeft heel veel mogelijkheden zoals allerlei games en heel veel stickers. WeChat kent de zogenaamde 'People nearby'-functie. Met behulp van 'People nearby' kun je op basis van je eigen locatie op zoek naar andere WeChat-gebruikers in de buurt. Deze gebruikers kun je uitnodigen om vervolgens mee in contact te komen. In China is deze messenger de vervanging van Twitter (is verboden in China)

WeChat

 

3. eBuddy XMS

eBuddy XMS is een applicatie van het Nederlandse bedrijf eBuddy en heeft inmiddels al een redelijk groep gebruikers. eBuddy is uitgebreider dan WhatsApp en er is veel aandacht besteed aan het uiterlijk hiervan. Daarnaast is het mogelijk om berichten te sturen via de PC of Mac, dus als je even geen smartphone bij de hand hebt, dan zijn berichten ook te versturen en ontvangen via je browser.

XMS-featured

4. MessageMe

MessageMe is nog relatief nieuw en net als de andere applicaties ook op meerdere platformen beschikbaar. Ook hier is weer voldoende aandacht besteed aan het uiterlijk van de applicatie. De app ziet er goed uit en is gemaakt in Androidstijl (Holo). Zoals je verwacht is het ook mogelijk smileys, foto's en video's te verzenden met MessageMe.

MessageMe-featured

5. Kik Messenger

Volgens de makers van Kik zijn er inmiddels al meer dan 50 miljoen gebruikers en dit is de snelste en simpelste messengerapplicatie beschikbaar voor smartphones. Kik Messenger maakt geen gebruik van telefoonnummers, maar gebruikersnaam en claimt hiermee de privacy te waarborgen. Uiteraard is het met Kik ook mogelijk foto's, video's (met filekicker, thanks Quinten) en andere informatie te delen met vrienden en bekenden.

Kik Messenger-featured

6. Facebook Messenger

Facebook Messenger spreekt misschien voor zich en er zijn inmiddels veel mensen die deze messengerdienst gebruiken. Een Facebook-account is (vooralsnog) vereist om deze te gebruiken en berichten kunnen via de applicatie verzonden worden, maar ook via Facebook op PC of Mac. Nadeel is natuurlijk wel dat als de populariteit van Facebook af zal nemen, ook Facebook Messenger steeds minder actieve gebruikers zal krijgen.

Facebook Messenger-featured

7. LINE: Free Calls & Messages

LINE heeft 94 miljoen gebruikers verspreid over 230 landen dus deze messenger is zeker niet te verwaarlozen. LINE is dan ook een erg uitgebreide messengerclient en goed bedeeld als het gaat om 'stickers’, ‘emoji’ en ‘emoticons’. Misschien is LINE wel de meest uitgebreide client van deze lijst, zeker de moeite waard eens te proberen.

Line-featured

8. Hangouts

Natuurlijk moeten we Hangouts niet vergeten, de WhatsApp-concurrent van Google. Eigenlijk niet direct een concurrent, Hangouts is ook beschikbaar in de browser en heeft een diepe integratie met allerlei Google-diensten, maar het is absoluut een messenger van formaat, zeker voor Android-gebruikers. Persoonlijke favoriet op de redactie van Androidworld.

10 alternatieven voor WhatsApp

9. BBM 

Rijkelijk laat kwam BBM beschikbaar voor Android en iOS. Deze messenger, die voluit BlackBerry Messenger heeft, heeft mogelijkheden als groepgesprekken, bestanden versturen vanuit Dropbox, spraakgesprekken en meer. Of ze niet TE laat zijn op de messengermarkt, we weten het niet, maar het is wel een steeds uitgebreidere messenger-app voor Android en iOS.

10 alternatieven voor WhatsApp

10. Viber

Viber is ook een steeds populairder wordende messenger die gericht is op onderling communiceren. Met zowel mogelijkheden via de PC als smartphones heeft Viber al een grote schare trouwe volgers. Ook de mogelijkheid tot het voeren van Skype-achtige gesprekken is aan deze messenger toegevoegd.

Daaaag WhatsApp

Veel van bovengenoemde applicaties zijn in potentie beter dan WhatsApp, echter missen ze één essentieel ding, vrienden, bekenden en familie die het ook gebruiken. WhatsApp was één van de eerste populaire mobiele messengerapps en hoewel het zeker niet de meest uitgebreide en mooiste applicatie is, is er een grote schare volgers, ook in Nederland. Een overstap is dus alleen te overwegen als alle contacten ook overstappen. Ga jij andere applicaties proberen dan WhatsApp? Of blijf je bij het goede, oude WhatsApp, ook al moet er binnenkort voor betaald worden?

Natuurlijk komt hier ook nog eens bij dat Facebook WhatsApp heeft overgenomen, dus ook de koers van WhatsApp zou kunnen veranderen de komende tijd.

Lees ook: 5 verbeteringen voor WhatsApp

Dit artikel is aangevuld en opnieuw gepubliceerd.

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..
WeChat

WeChat

WeChat is momenteel de grootste berichtenapplicatie in China maar maakt snel markt in de landen om China heen. De messenger is zeer uitgebreid met zeer veel mogelijk ..
MessageMe

MessageMe

MessageMe is een applicatie waarmee je gratis berichten kunt sturen naar andere contacten op deze applicatie. Je kunt naast berichten ook foto's, video en spraak del ..
WhatsApp Messenger

WhatsApp Messenger

WhatsApp is de ongekend populaire chat-dienst die onder andere beschikbaar is voor Android, maar ook voor andere platformen zoals iOS. Met deze app kun je berichten ..
Messenger: gratis sms'en en videobellen

Messenger: gratis sms'en en videobellen

Facebook Messenger is de, zoals de naam al doet vermoeden, een messengerapplicatie van Facebook die het mogelijk maakt berichten naar andere gebruikers te versturen. ..
Viber

Viber

Viber is een Androidapplicatie die het mogelijk maakt via internet te (video)bellen en chatten, het wordt vaak gebruikt om te communiceren tussen smartphones en tabl ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk