40+ beste nieuwe Android-apps van 2014

40+ beste nieuwe Android-apps van 2014

Play Store

De Play Store van Google is de downloadwinkel voor allerlei content: applicaties, games, boeken, muziek en films. In de loop der jaren is deze winkel steeds gegroeid, is het aanbod nog groter geworden en zijn er nog meer app-ontwikkelaars bijgekomen. Waar de ene applicatie een hele grote userbase heeft, is een andere specifieke applicatie misschien minder keren gedownload, maar nog steeds interessant. En wat de ene persoon een handige applicatie vind en een must-have, is voor de andere persoon minder interessant.

In dit artikel zijn meer dan 40 Android-apps opgenomen die in de Play Store zijn verschenen in 2014. De lijst is volledig in willekeurige volgorde.

1. Inbox by Gmail

Inbox by Gmail is een nieuwe dienst gemaakt door Google die de toekomst van e-mail moet veranderen. De denkwijze is dat e-mails geen berichten op zich zijn, maar to-do's, taken en dan alles afgehandeld wordt in één inbox. Om gebruik te kunnen maken van Inbox heb je momenteel nog een invite nodig, die je onder andere kunt verkrijgen door een mailtje te sturen naar inbox@google.com. Als je een invite hebt ontvangen, krijg je deze later ook weer om zelf uit te delen en zo de schare gebruikers te vergroten. Hier kunnen AW-ers invites aanvragen en met elkaar delen.

Android app on Google Play

2. Today Calendar 

Today Calendar is een mooie agenda-app en widget in één. Het bevat behoorlijk veel instellingen zodat je het naar je eigen wens kunt instellen. In feite is Today Calendar de standaard agenda in Android maar dan mooier en beter. Ik zou zeggen, 'give it a try'.

Today Calendar Trial

3. 1Password

1Password is een wachtwoordbeheer-app voor Android waarmee het mogelijk is makkelijk en snel in te loggen op de vele verschillende sites. 1Password is vooral bekend van PC en Mac, maar heeft nu ook een volledige nieuwe, goed werkende Android-app gekregen.

4. OV-chipkaart

OV-chipkaart

5. Slyde - Floating App Switcher

Vind je het lastig om te switchen van applicatie, doordat je dan op een knop onder(aan) je scherm moet drukken, maar ben je wel een fanatieke multitasker, dan is Slyde iets voor jou. Met deze applicatie kun je altijd snel, overzichtelijk en simpel van applicatie switchen, terwijl het niet uitmaakt waar en in welke applicatie je bezig bent. Met behulp van een bepaalde veegbeweging kun je jouw vijf favoriete Applicaties snel oproepen en binnen 1 seconde switchen, aldus de ontwikkelaar. Slyde is te downloaden voor € 0,71 vanuit de Google Play Store.

6. Commandr

Google Now is een erg handige tool van Google. Deze applicatie zorgt er voor dat je de juiste informatie op het juiste moment krijgt, zonder dat je er expliciet naar hoeft te zoeken. In het Nederlands is het wel mogelijk om via Google Now (eigenlijk Google Spraakgestuurd Zoeken) mogelijk om door middel van een gesproken opdracht te zoeken, maar werken spraakcommando's nog niet. Wanneer je toestel ingesteld staat op Engels, heb je veel meer mogelijkheden bij het spraakgestuurd zoeken. Commandr voegt er in één keer oneindige mogelijkheden aan toe. Met Commandr kun je namelijk de hardwarefuncties van je telefoon of tablet bedienen.

Commandr

7. LAS: Last App Switcher

Met LAS oftewel Last App Switcher kun je simpel en snel met slechts één knop tussen jouw laatste twee geopende apps kunt wisselen. Er verschijnt een klein icoontje wat boven je schermen zweeft en als je daarop klikt wissel je dus van app. Je kunt ook instellen dat als je vanaf de homebutton omhoog veegt je tussen applicaties wisselt. Gewoonweg handig en bedoelt voor de fanatieke multi-taskers onder ons.

Android app on Google Play

LAS - Last App Switcher

8. CCleaner

De alom bekende CCleaner voor PC is nu ook beschikbaar voor Android en is inmiddels uit de bètafase. Met deze app is het opruimen van je Android-toestel in een handomdraai gebeurt en weer de nodige kostbare ruimte vrijgemaakt. CCleaner voor Android werkt even goed en effectief als de PC-versie, handig dus!

9. HeadsUp

Als jouw Androidtablet of -telefoon draait op Android 4.1 of hoger en je geen enkele notificatie wilt missen dan is HeadsUp misschien wel de app die je mist. Met deze app worden er kleine zwevende notificaties getoond van alles en nog wat, van gemiste-email tot de melding van een gemaakte screenshot. In het instellingenmenu is er per app in te stellen of er notificaties van getoond moeten worden of niet en het is juist ook mogelijk om enkele applicaties te blacklisten, zodat er nooit notificaties worden getoond als deze aanstaat, bijvoorbeeld handig bij bepaalde games of een videoplayer. De app is gratis te gebruiken, maar biedt wel een donatie-mogelijkheid om de ontwikkelaar wat te steunen.

Android app on Google Play

HeadsUp

10. NotiWidget

Met NotiWidget kun je interactief omgaan met notificaties op het lockscreen, homescreen of via DayDream. De notificaties zijn gewoon hetzelfde qua uiterlijk als hoe ze er normaal uitzien en bevatten dus geen aangepast uiterlijk. Je kunt berichten beantwoorden of muzieknummers pauzeren en je kunt gebruikmaken van verschillende widgets naast elkaar. Zo kan het zijn dat je op het lockscreen wel muziek wilt kunnen bedienen, maar met DayDream weer niet en dat is dus allemaal zelf in te stellen. Om deze applicatie te kunnen gebruiken heb je wel Android 4.3 Jelly Bean nodig. Tevens kost NotiWidget € 0,99 en is via onderstaande knop te downloaden.

Android app on Google Play

11. Talon for Twitter Plus

Talon is een Twitter-app voor Android die bekend zijn om zijn mooie design en prettig werking. Talon for Twitter Plus is een versie die volledig in het zogenaamde Material Design is opgebouwd, volledig in stijl met Android 5.0. Ook bevat Talon veel handige functies zoals een interne browser, real-time streaming, ondersteuning voor verschillende foto-diensten en nog veel, maar ook echt veel meer. De applicatie werkt echter alleen op Android 5.0-apparaten, terwijl de classic-versie niet meer te downloaden is uit de Play Store vanwege teveel gebruikte tokens.

Android app on Google Play

Talon for Twitter Plus

12. Truedialer by Truecaller

Truedialer is een dialer voor Androidsmartphones en komt van de hand van de makers van Truecaller. Het is een kwestie van de standaard-dialer vervangen met deze applicatie en je krijgt veel meer mogelijkheden om iemand te bellen. Zodoende kun je met een veegbeweging simpel wisselen tussen een numeriek toetsenbord of een qwerty-toetsenbord om een contact op te zoeken. Je kunt sneltoetsen instellen voor het bellen van favoriete contacten en je kunt de oproepgeschiedenis en contactinformatie van personen bekijken. Ook kun je volgens de ontwikkelaars tot ruim 1 miljard contactpersonen vinden via de zoekfunctie en Truecaller-integratie.

Android app on Google Play

13. WeMail

WeMail is een nieuwe e-mail applicatie die e-mails organiseert per contactpersoon en deze weergeeft in een 'chat-weergave'. De app werkt met Gmail, Yahoo, Outlook en AOL-acccounts en biedt een frisse blik op de wirwar die e-mails soms kunnen zijn.

WeMail


14. µTask

15. KIJK

16. Slingshot

Slingshot is een concurrent van bijvoorbeeld Snapchat en heeft een interactief element ingebouwd. Zo kun je toegestuurde foto's pas zien als je zelf ook een foto stuurt. Het delen van foto's en video's in Slingshot kan naar een enkele persoon, maar ook naar groepen mensen. Als je dit niet doet, dan is er de optie de Sling van je vrienden te verwijderen, maar dan zie je deze nooit meer terug.

17. Mailwise

Mailwise is een schitterend vormgegeven e-mail-app voor Android, waarin je tig verschillende mailaccounts kunt beheren. De app is overzichtelijk, bevat enkele vernuftige functies zoals het niet laten zien van herhaalde teksten, bijvoorbeeld handtekeningen, en is simpel van opzet.

Mail Wise

18. Z Launcher Beta19. Callistics

Bijhouden hoeveel belminuten je hebt verbruikt is misschien niet aan iedereen besteed, maar soms toch wel handig. Er zijn vaak apps van de provider zelf te vinden in de Play Store om te kijken hoeveel minuten je nog overhebt, maar dit kan ook met Callistics. Deze applicatie houdt het aantal gesprekken en de duur van elk van deze gesprekken. Je kunt dan per periode zien hoe veel en hoe lang je gebeld hebt met iemand.

Callistics

20. Thuisarts.nl

De thuisarts-app is een initiatief van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG), de wetenschappelijke vereniging van huisartsen. In de app is allerlei informatie omtrent het menselijk lichaam en vele andere onderwerpen te vinden, je kunt huisartsbezoeken registeren, vragen aan de huisarts voorbereiden, medicatie-herinneringen instellen en nog veel meer.

Thuisarts.nl

21. WeTransfer

Met de officiële applicatie van WeTransfer kun je bestanden versturen vanaf je Androidtoestel naar vrienden, bekenden en anderen. De bestanden, die maximaal 10 GB groot mogen zijn, worden dan naar de WeTransfer-servers geüpload, waarna de ontvanger een downloadlink krijgt. Grote bestanden delen, download de app dan gratis door op onderstaande knop te drukken. Wel vereist de app Android 4.1 of hoger.

WeTransfer

22. Journal (by Journey)

Vroeger ging je op vakantie en als je na enkele weken weer terugkwam vertelde je, je verhalen, ontwikkelde je je foto's, plakte deze in een boek en vertelde daarna iedereen over jouw prachtige avonturen. Tegenwoordig in de tijd van het internet gaat dit wat anders en als je op reis bent, kun je nu bijna realtime een reisdagboek maken met jouw verhalen en kiekjes. Eén van de applicaties waarmee dit kan is Journal. Online delen kan nog niet rechtstreeks, maar je kunt wel verhalen delen als simpel tekst, HTML- of ZIP-bestand en als je thuiskomt is het een kwestie van de tablet erbij pakken, Journey opstarten en jouw persoonlijke reisverslag aan iedereen laten zien.

40+ beste nieuwe Android-apps van 2014

23. Google Now Launcher

Google Now Launcher is de launcher geïntroduceerd bij Android 4.4 en als losse applicatie beschikbaar in de Play Store. Hiermee is het mogelijk het standaard-Android-uiterlijk op een toestel te krijgen met Google Now-integratie. Google Now is niet nieuw, maar vanaf begin augustus wel beschikbaar voor vele nieuwe toestellen, ook niet-Nexus.

Mail Wise

24. PasNL

PasNL is een Nederlandse app voor het verzamelen van al je plastic pasjes. Zo heb je dus geen dikke portemonnee meer en altijd al je pasjes bij de hand. PasNL biedt op het moment de meest populaire klantenpassen in Nederland en dagelijks worden hier nieuwe aan toegevoegd. Vanuit de app selecteer je de pas die je wilt toevoegen en de wizard helpt je om de juiste gegevens te verzamelen. Zelfs de streepjecode wordt meegenomen, zodat deze in sommige gevallen zelfs gescand kan worden. Moderne scanners hebben hier geen probleem mee. Pasjes die PasNL nog niet kent kun je zelf handmatig toevoegen.

PasNL

25. TapPath

Met TapPath kun je zelf kiezen met welke browser je een bepaalde link opent. Dit doe je door een, twee of drie keer te tikken. Je stelt daarbij bijvoorbeeld in dat één keer tikken betekent dat de link in Chrome geopend moet worden, twee keer in Opera, enzovoort. Android 4.0 of hoger is nodig om deze app te kunnen draaien en de éénmalige kosten bedragen € 0,69.

Android app on Google Play

26. Boxer

27. Bol.com

Bol is één van de grootste, zo niet de grootste webwinkel van Nederland en de is nu eindelijk in de Play Store te vinden, waar deze al eerder voor iOS te gebruiken was. Via de app kun je door alle producten bladeren, bestellingen plaatsen, beoordelingen lezen en nog veel meer en veel meer.

40+ beste nieuwe Android-apps van 2014

28. Hangout Dialer

29. Google Fit

Google Fit is eigenlijk alleen maar om te laten zien wat deze dienst allemaal kan. De basis van Google Fit is het vastleggen van je bewegingen van de gebruiker wanneer deze wandelt, hardloopt of fietst. Je kunt doelen stellen voor het aantal stappen dat je wil maken per dag en dit ook realtime in de gaten houden gedurende de dag. Google Fit zal je ook aanbevelingen geven op basis van de door jouw gestelde doelen. Het gaat hier in principe dus niet om de applicatie zelf, maar om de techniek die er achter zit. Google stelt deze dienst open via zijn API's zodat andere ontwikkelaars Google Fit kunnen gebruiken om allerlei resultaten te laten zien.

30. Weermeister

40+ beste nieuwe Android-apps van 2014

31. Nokia Here

32. Gmail 5.0

Begin november kreeg de officiële Gmail-applicatie voor Android een hele grote update, in feite is het een hele nieuwe app geworden. Het uiterlijk is aangepast en er is nu ondersteuning voor meerdere e-mail-accounts en Microsoft Exchange-ondersteuning.

Gmail

33. Groopic

Soms wil je weleens een foto maken, maar degene die de foto moet maken staat dan niet op de foto... Met Groopic heb je dat probleem niet, want je maakt simpelweg twee foto's met twee verschillende fotografen, die door de app aan elkaar worden gehecht en daardoor lijkt het net alsof iedereen op dezelfde foto staat.

Groopic

34. SlideLock

35. Telegram

36. Throwback

37. Fenix for Twitter

38. Perfect Screenshot

Met kun je een gemaakte screenshot omlijsten met één van de vele frames van de laatste telefoons. Maak een screenshot, kies je toestel, voeg eventueel schaduw toe of niet en opslaan maar. De applicatie bevat de laatste high-end smartphones en wordt regelmatig geüpdatet.


39. Roamy

40. Deliveries Package Tracker

41. ShortPaste

Met kun je lange url's automatisch korter laten maken door ze alleen te kopiëren en plakken. Deze worden korter gemaakt via de diensten Bit.ly en Goo.gl. Bit.ly biedt ook de mogelijkheid aan om eigen domeinen te gebruiken, zoals wij awrld.nl gebruiken voor onze korte links. Dit is ook mogelijk in ShortPaste.

Op zoek naar nog meer Android-apps, lees dan: Nieuwe Android-apps ontdekken doe je met de AW app blender.

Natuurlijk zijn er in 2014 nog honderden apps langsgekomen, kan niet alles besproken of genoemd worden en zijn er misschien apps die het predicaat 'app van 2014' volgens jou zeker moeten krijgen. Noem deze dan hieronder in de comments, zodat ook deze niet vergeten worden.

Lees meer over:
Applicaties

Plaats reactie

666

0 reacties

Meest gelezen

Pixel Feature Drops: dit zijn de 5 slimme en exclusieve functies voor Pixeltelefoons

Google heeft met de beveiligingsupdate van maart ook nieuwe Pixel Feature Drops beschikbaar gemaakt voor Pixel-telefoons. Dit...

Locatiedienst voor de Galaxy Watch 3 wordt binnenkort stopgezet, dit is het alternatief

Eigenaren van de Galaxy Watch 3 krijgen een melding te zien over het beëindigen van de 'Locatie ophalen'-dienst vanwege wijzi...

OPPO Find X3-reeks volledig gelekt: alle renders en specificaties

De OPPO Find X3-toestellen komen eraan, en in de aanloop van de lancering, zijn de telefoons nu volledig gelekt. We zien beel...

AW Poll: welke smarthome-apparaten gebruiken jullie (2021)?

"Hey Google zet de lampen aan", "Start de robotstofzuiger", "speel muziek op Spotify." Voor eigenaars van smarthome-producten...

'Xiaomi Mi 11 Pro heeft 8 MP periscoopcamera en 50x zoom'

Er zijn details gelekt over de camera van de aankomende Xiaomi Mi 11 Pro. De Mi 1 Pro is een krachtigere versie dan de Mi 11...

Samsung Galaxy A52 krijgt maandelijks beveiligingsupdates

De nog niet aangekondigde Samsung Galaxy A52 krijgt straks elke maand een nieuwe beveiligingsupdate. Dat is op te maken uit d...

Actie: Motorola geeft tijdelijk 50 euro cashback op de Moto G 5G

Bij aankoop van de Motorola Moto G 5G ontvang je nu tijdelijk 50 euro cashback! Wij leggen waar je deze telefoon met 50 euro...

Xiaomi maakt de sprong naar AMOLED-schermen voor de Redmi Note-serie

Xiaomi zal volgens geruchten later deze week in India de nieuwe Redmi Note 10-serie lanceren. De algemeen directeur van het...

Koop de Teufel Supreme On met €20,- korting (ADV)

Teufel is een fabrikant van hoogwaardige audioproducten uit Berlijn. Sinds een aantal jaren maakt dit bedrijf ook meer produc...

Instagram Live Rooms aangekondigd: stream met vier mensen tegelijk

Instagram introduceert zijn Live Rooms-functie. Het gaat om een uitbreiding voor Instagram Live waarmee je met meerdere mense...

Lees meer

Net binnen

Google Maps' donkere thema vanaf nu beschikbaar in de app

Het donkere thema voor Google Maps is vanaf nu te vinden in de Android-app. De donkere tint is automatisch actief als je een...

WhatsApp werkt aan afbeeldingen die uit zichzelf verdwijnen

WhatsApp krijgt een nieuwe functie die je afbeeldingen laat versturen die automatisch weer verdwijnen. Je kan ze eenmaal beki...

AW Poll: welke smarthome-apparaten gebruiken jullie (2021)?

"Hey Google zet de lampen aan", "Start de robotstofzuiger", "speel muziek op Spotify." Voor eigenaars van smarthome-producten...

Actie: Motorola geeft tijdelijk 50 euro cashback op de Moto G 5G

Bij aankoop van de Motorola Moto G 5G ontvang je nu tijdelijk 50 euro cashback! Wij leggen waar je deze telefoon met 50 euro...

Instagram Live Rooms aangekondigd: stream met vier mensen tegelijk

Instagram introduceert zijn Live Rooms-functie. Het gaat om een uitbreiding voor Instagram Live waarmee je met meerdere mense...

Lees meer